Haber

ABD Başkanı Biden, İsrail’in iç işlerine karıştığı iddialarını yalanladı

ABD Lideri joe Biden, Kuzey Karolinauçağa binerken ve inişten sonra Durham eyaletinde program dönüşü Beyaz Saray’Gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Yargı reformu tartışması nedeniyle protestolara sahne olan İsrail’in demokrasisinden endişe duyup duymadığı sorusuna Biden, şunları söyledi: “İsrail’in birçok güçlü destekçisi gibi ben de çok endişeliyim”cevabı verdi.

İsrail’in zor bir süreçten geçtiği ve bununla baş etmesi gerektiği görüşünü paylaşan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yargı reformu düzenlemesinden vazgeçmesini umduğunu söyledi.

Biden, “Bu yolda devam edemezler. Bunu açıkça belirttim”Netanyahu’nun gerçek bir uzlaşma sağlayacak şekilde hareket etmesini umduğunu da sözlerine ekledi.

Yakın zamanda toplantı yok

Netanyahu’yu Washington’a davet edip etmeyeceği sorusuna Biden yanıt verdi. “Hayır, yakında değil” cevap verdi. Biden, Netanyahu ile telefonda görüşmediğini ancak mesajını ülkesinin İsrail büyükelçisi aracılığıyla kendisine ilettiğini söyledi.

Biden, ABD’nin İsrail’in iç işlerine karıştığı söylemlerinden endişe duyuyorsa “Biz karışmıyoruz. Benim bu konudaki görüşümü biliyorlar. Amerika’nın tutumunu biliyorlar. Amerikan Yahudilerinin durumunu biliyorlar.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu