Haber

AB’ye düzensiz göçte artış

Frontex, Akdeniz üzerinden AB’ye giren düzensiz göçmen sayısında yüzde 13’lük bir artış olduğunu açıkladı. Türkiye’den gelenlerin sayısı azaldı.

Bu yılın başından bu yana Avrupa Birliği’ne (AB) giren düzensiz göçmen sayısının 2016’dan bu yana en yüksek orana ulaştığı kaydedildi. AB Sınır Savunma Ajansı (Frontex), Temmuz ayının sonunun prestijiyle yaptığı açıklamada, Birlik sonunu izinsiz geçirenlerin sayısı ise 176 bin 100 olarak açıklandı. Böylece yılın ilk yedi ayında kaydedilen izinsiz göçte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artış olduğu belirtildi. yıl.

Sadece Orta Akdeniz üzerinden İtalya ve Malta üzerinden Avrupa’ya gelenlerin sayısı bir önceki yıla göre ikiye katlanarak 89 bini geçti. Frontex, insan kaçakçıları arasında yaşanan rekabetin ve bu rekabet sonucunda Libya ve Tunus’ta kaçakçıların talep ettiği fiyatların düşmesinin bu artışta etkili olduğunu kaydetti.

Türkiye üzerinden AB’ye girişte azalma

Birliğe İtalya ve Malta üzerinden gelenlerin sayısı artarken, diğer göç yollarından gelenlerin sayısı azaldı. Frontex verilerine göre, Batı Balkan rotasından gelenlerin sayısı bir önceki yıla göre çeyreklik düşüşle 52 bin 200 oldu. Türkiye üzerinden Doğu Akdeniz güzergahında ise yüzde 29 düşüşle 17 bin 100 olarak kaydedildi. Batı Afrika, Batı Akdeniz ve Beyaz Rusya üzerinden Birliğe yasa dışı yollardan giriş yapanların sayısı azalırken, Manş Denizi yoluyla Birleşik Krallık’a düzensiz girişlerde %2’lik bir azalma oldu.

Uluslararası Göç Örgütü’nün istatistiklerine göre, bu yıl Orta Akdeniz’de İtalya ve Malta’ya giden birden fazla rota da dahil olmak üzere 2.900’den fazla göçmen öldü veya kayboldu.

KNA/SÖ,BO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu