Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Mamak Metro İnşaatının Mart Ayında Başlayacağını Açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “İnşallah dış krediyle Mamak metrosunun inşaatına mart ayında başlayacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde bitirme şansım olur” dedi. sözlerini kullandı.

ABB’den yapılan açıklamaya göre Yavaş, Ankara Kent Konseyi’nin düzenlediği Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu İstişare Toplantısına katıldı. Yavaş burada yaptığı konuşmada belediyenin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Yavaş, vatandaşların talebi üzerine Ankapark’taki küçük oyuncakları kiraya vererek yeşil alan olarak hizmete açacaklarını belirtti.

Ankara Kent Konseyi’nde 1.800’ün üzerinde paydaşın bulunduğunu ve her hafta toplantılar yapıldığını belirten Yavaş, “Her görüşten insan buraya gelip rapor hazırlıyor. Bazen karar istiyorlar. Bunları Kent Konseyi’ne gönderiyoruz ve biz de bu konuyu değerlendiriyoruz.” oybirliğiyle oraya iletin. Sağduyu böyle işler.” bilgisini paylaştı.

“Mamak metrosunun inşaatına mart ayında başlanacak”

Yapılan çalışmaları soranların sadece betonu gördüğünü söyleyen Yavaş, Mamak Metro Projesi ile ilgili şunları kaydetti:

“Metro ihalesini yaptık ama en fazla 400 milyon euro civarında teklif beklerken 578 milyon euro civarında teklif aldık. Nedense daha önce birbirini yenen firmalardan 3’ü ihaleyi bile yapmadı. ‘Ne olursa olsun ihaleyi yapalım, Mamaklılar yapamazsınız diyecek, seçim riske girecek’ dediler. Hiç düşünmedim. Bu yönetimdir. Seçimi kazanacağını veya bana kaybettireceğini bilsem bile o imzayı imzalamam. İster bir ay geç olsun, ister iki ay geç, bunu mutlaka paylaşacağız. Mamaklılar artık dış krediyle Mamak metrosunun inşaatına mart ayında başlayacak. İnşallah önümüzdeki dönemde de bitirme şansım olacak.”

Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Son dönemde adaylar ellerini kaldırıp emeklileri anmaya başladı. 6 aydır neredeydiniz? Ben 6 aydır emeklilere destek oluyorum. Halkımız öyle. hassas… O kadar çok emekli var ki ama bu kriterleri karşılayıp bize başvurabilirler.” “İhtiyaç sahibi emekli sayısı şu anda 28 bin. Yani 100 bin kişi gelmedi, asıl ihtiyaç sahibi geldi.” sözlerini kullandı.

haber-cizre.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu