Haber

Antalya’da 115 cm kar

ANTALYA’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler beyaz örtü ile kaplandı. Kar kalınlığı Saklıkent’te 115 santimetreye, Beydağları’ndaki Karçukuru ve Tunç Dağı gibi zirvelerde 1,5 metreye ulaştı. Rize ile birlikte Antalya en çok kar yağışı alan bölge oldu.

Kentte 11 Ocak akşam saatlerinde başlayan ve Cuma gününe kadar süren kar yağışı, Toros Dağları’nın yüksek kesimlerinde birçok noktayı kapladı. Saklıkent, Feslikan, Tunç Dağı etekleri, Moryer gibi kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği bölgelere kent sakinleri akın etti. Beyaza bürünen dağlarda yüzlerce kişi aileleriyle birlikte kar ve mangal keyfi yaptı. Doğa yürüyüşü yapan kümeler ve arazi aracı kümeleri de karlı dağlara çıktı.

1,5 METRE YAKLAŞAN NOKTALAR YAKLAŞTI NOKTALAR Antalya’da Beydağları, özellikle Saklıkent, son yağışlarda hem Türkiye’de hem de Avrupa’da en çok kar yağışı alan bölge oldu. Kar kalınlığı 115 santimetreyi bulan Saklıkent’in Alpleri bile geride bıraktığı kaydedildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre; Kar kalınlığı bakımından Saklıkent ve Rize- Çamlıhemşin Huser Yaylası 115 santimetre kar kalınlığı ile ilk sırayı aldı. Meteoroloji’nin ölçüm istasyonu bulunmadığı Beydağları’ndaki Karçukuru, Tunç Dağı, Moryer, Söğütcuması ve Sarıçınar gibi yaylalarda kar kalınlığı 1,5 metreye ulaştı.

12 yıldır Beydağları’nın karlı zirvelerinde doğa yürüyüşü faaliyetleri kapsamında ‘kar yürüyüşü’ yapan sportif doğa gruplarından Patika üyeleri, Moryer ve Sarıbelen bölgelerinde 7 kilometre yürüdü. 25 kişilik grubun 1 metreye kadar karda yürüyüşünü organize eden grubun kurucusu Nusret Yakışıklı, 2018’de Aralık ayı ortasında kar yağan Beydağları’nda bu yıl yaklaşık 1 aya yakın bir gecikme yaşandığını belirtti. önceki yıllar. Güzel, “Ancak son yılların en yüksek kar yağışına şahit olduk. Alçak rakımlarda 1 metreye, yüksek rakımlarda 1.5 metreye ulaştı. Beydağları’nın Kar Çukuru, Tunç Dağı, Söğütcuma, Moryer gibi yaylalarında kar yağışı oldu.” , Sarıçınar, Sarıbelen Meteoroloji’nin ölçüm istasyonu bulunmadığı yerlerde kar yağışı, kalınlığı 1 metre ile 1,5 metre arasında değişiyor.

ofajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu