Ekonomi

Arista Networks %33,8 oranında önemli bir gelir artışı bildirdi

SANTA CLARA, Kaliforniya – Arista Networks, Inc., bilgi odaklı ağ analitiğinde lider oyuncu. (NYSE: ANET), dördüncü çeyreğe ve 31 Aralık 2023’te sona eren yılın tamamına ilişkin mali sonuçlarını paylaştı. Şirket, tüm yıl için bir önceki mali yıla kıyasla %33,8 oranında önemli bir gelir artışı kaydederek 5,86 milyar dolara ulaştı.

Şirketin GAAP net geliri de 2022’de 1,35 milyar dolardan veya seyreltilmiş hisse başına 4,27 dolardan 2,09 milyar dolara veya seyreltilmiş hisse başına 6,58 dolara yükseldi. GAAP dışı net gelir de 1,45 milyar dolardan 2,20 milyar dolara veya seyreltilmiş hisse başına 6,94 dolara yükseldi. veya önceki yılda seyreltilmiş hisse başına 4,58 dolar.

Dördüncü çeyrekte Arista’nın geliri, 2023’ün üçüncü çeyreğine göre %2,1, bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göre ise %20,8 artışla 1,54 milyar dolar oldu. Çeyrek için GAAP ve GAAP dışı brüt marjlar sırasıyla %64,9 ve %65,4 olarak bildirildi ve hem önceki çeyreğe hem de 2022’nin aynı dönemine göre iyileşme görüldü.

Chantelle Breithaupt, Şubat 2024’te göreve başlayacak olan yeni CFO olarak açıklandı. Breithaupt, liderlik ekibine katkıda bulunmaktan ve kurumsal, bulut ve yapay zeka müşterilerinin zorlu ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi ağ çözümleri sunmaya devam etmekten duyduğu heyecanı dile getirdi.

Arista’nın 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali görünümü, GAAP dışı brüt ve faaliyet marjlarının sırasıyla yaklaşık %62 ve %42 olacağı tahmin edilerek, gelirin 1,52 milyar dolar ortasından 1,56 milyar dolara çıkacağını öngörüyor.

Şirket, yıl boyunca, 25G ultra düşük gecikmeli ağ için Arista 7130 Serisinin piyasaya sürülmesi, genişletilmiş sıfır güven ağ mimarisi ve sevk edilen 75 milyon kümülatif bulut ağ bağlantısının aşılması da dahil olmak üzere çeşitli başarıların altını çizdi. Ayrıca Arista, Forrester Wave™ tarafından ağ analitiği ve görünürlük alanında lider olarak tanındı ve yeni yapay zeka destekli ağ kimlik hizmetlerini tanıttı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kose-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu