İş

ASKO Holding, Hy-Brid Lifts’in çoğunluk hissesini satın aldı

Kökleri Konukoğlu ailesinin yüzlerce yıllık ticaret ve sanayi kültürüne dayanan İstanbul-ASKO Holding, işçi kaldırma asansörleri üretiminde dünya markası olan ABD (ABD) şirketi Hy-Brid Lifts’in çoğunluk hisselerini satın aldı. platformlar ve ekipmanlar. ASKO Holding, bu girişimiyle iş ve tarım makineleri sektöründe dünya markası olmanın temellerini güçlendirdi.

ASKO Holding, Hy-Brid Lifts ile yaptığı stratejik ortaklıkla yenilikçi ve kaliteli ürünlerini daha geniş bir pazarda sunma yolunda büyük bir adım attı. Gaziantep, Sakarya, Bursa ve İzmir gibi illerde toplamda 700 bin metrekareye yakın üretim alanına sahip olan ASKO, ABD’de üretim tesisini bünyesine kattı.

tarım makineleri segmentinde Başak Traktör ve Başak Tarım, iş makineleri segmentinde MST İş Makinaları, ELS Lift, Mastaş, enerji segmentinde Starkgen ve GES; Teknoloji sektöründe Robutel gibi markalarla hizmet veren ASKO Holding, Türkiye’nin genç ve enerjik sanayi kuruluşları arasında yer alıyor.

ASKO, halihazırda personel kaldırma platformları üreten ELS Lift’in ve aynı zamanda iş makineleri, teleskopik yükleyiciler ve bunların ataşmanlarını da üreten MST İş Makinaları’nın sahibidir. Bu ortaklık, Hy-Brid Lifts’in ürün sunumunu genişletecek ve tüm alanlarda hızlandırılmış büyüme için işletme sermayesi sağlayacak.

ASKO Holding Yönetim Kurulu Lideri Sami Konukoğlu, “Hy-Brid Lifts’i ve yetenekli çalışanlarını ASKO ailesine davet etmekten büyük heyecan duyuyoruz. Hy-Brid Lifts’in yenilikçi, kaliteli ürünler üretme geçmişi ve köklü bayi ağıyla, bu yatırım ASKO’nun küresel “ABD’de pazarlara daha fazla açılma ve genişleme stratejisine uyuyor.”

Sami Konukoğlu, bu girişimin özellikle Türkiye’den ihracat atılımını güçlendireceğini belirterek, “ASKO çatısı altında dünya pazarlarına yeni ürünler sunarken aynı zamanda Ar-Ge, satış ve servis ağımızı da tecrübelerimizle mükemmelleştiriyoruz. Burada.” – GAZİANTEP

haber-yenice.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu