Haber

Barbaros kentsel dönüşüm projesi devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birçok noktada kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Körfez ilçesinde TÜPRAŞ dolum tesislerine yakınlığıyla bilinen Barbaros Mahallesi, “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında Derince Sopalı Mahallesi’ne taşınıyor.

 

YÜZDE 94 ANLAŞMA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ilçesinde dolum tesislerinin hemen yanında bulunan Barbaros Mahallesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte “Kentsel Dönüşüm Projesi”ni başlatmıştı. Uzlaşma görüşmelerine 11 Mayıs’ta başlayan Büyükşehir Belediyesi, büyük bir başarı elde ederek yararlanıcıların yüzde 94’üyle anlaşma sağladı.

 

BARBAROS SOPALI’YA TAŞINIYOR

Büyükşehir ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yürütülen proje kapsamında Barbaros Mahallesi, Derince ilçesine bağlı Sopalı Mahallesi’ne taşınacak. Projenin 1. etap ihalesinde 534 konut, 40 dükkan ve 1 caminin inşaatı, gerekli altyapı ve çevre düzenlemesi yer alıyor.

 

PROJENİN İLERLEME ORANI YÜZDE 40

Söz konusu bölgede yapılacak 1. etap için 28 Ekim 2022 tarihinde TOKİ tarafından açık ihale yapıldı. Yaklaşık maliyeti 668 milyon 562 bin lira olan ihaleyi, 697 milyon 992 bin lira teklifle MS Mega Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Mega Arslan Yapı İnşaat Demir Otomotiv Petrol Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin ticari ortaklığı kazandı. . Söz konusu işletme katılımıyla 12 Ocak 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. 1. etap ihale kapsamında gerekli altyapı ve çevre düzenlemeleriyle birlikte bölgede 534 konut, 40 dükkan ve 1 cami inşa edilecek. Söz konusu evlerin inşaatı toplam 600 günde tamamlanacak. Projeye göre 24 blok ve camiden oluşan 18 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. Geriye kalan 4 blok ve caminin kaba inşaatı devam ediyor. Projenin ilerleme oranı yüzde 40’a ulaştı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu