Haber

Bilecik’te yaşayan çifte vatandaşlar Bulgaristan genel seçimlerinde ilk kez kendi illerinde oy kullanabilecek.

Bilecik’te yaşayan çifte vatandaşlar Bulgaristan genel seçimlerinde ilk kez kendi illerinde oy kullanabilecek.

Pazar günü oy kullanacak olan Bilecik Belediye Başkanı V. Melek Mızrak Subaşı,

“Bulgar Türkleri başta olmak üzere birçok soydaşımız burada yaşıyor”

“Aramızda sınırlar olsa da biz akrabayız”

BİLECİK – Bulgaristan’da 2 Nisan’da yapılacak erken genel seçimlerde Türkiye’de çifte vatandaşlık için 23 ilde 162 sandık kurulacak ve bu illerden biri de Bilecik olacak.

Bulgaristan vatandaşları, 2 Nisan’da yapılacak erken genel seçimlerde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 62 ülkede oy kullanabilecek. Bulgaristan’da çifte vatandaşların erken genel seçimlerde oy kullanabilmesi için Türkiye’de 23 ilde 162 sandık kurulacak. Bursa, İstanbul ve İzmir gibi çifte vatandaşlığın yoğun olarak yaşadığı illerin yanı sıra Bilecik’teki çifte vatandaşlar da bu seçimde ilk kez bulundukları ilde oy kullanabilecek. Türkiye’de çifte vatandaşlar için sandıklar saat 07:00’de açılacak, saat 20:00’de kapanacak. 21 parti ve koalisyonun yarışacağı seçimlerde, kentte yaşayan ikili vatandaşlar Bilecik merkez Malhun Hatun İlköğretim Okulu’na kurulacak sandıklarda oy kullanacak.

“Bulgar Türkleri başta olmak üzere birçok soydaşımız burada yaşıyor”

Pazar günü oy kullanacak olan çifte vatandaş Bilecik Belediye Başkanı V. Melek Mızrak Subaşı, Bulgaristan’da hükümet kurulamadığını anlatarak, “Burada son 2,5-3 yıldır siyasi krizler yaşanıyor. ,ekonomi,sağlık,güç.Bu krizlerin temeli aslında siyasidir.Burada iktidarın kurulamamasının temel sebebi nefret siyasetidir.Burada faturayı halk ödüyor.Birçok hemşehrimiz yani soydaşımız var. Burada yaşayan Bulgar Türkleri Soydaşlarımızı temsil edecek Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi kısaca DPS var Ülkemizde yaşayan soydaşlarımız arasında oy kullanma oranı çok düşük Ülkemizde yaklaşık 300 bin soydaş seçmen var Bu durum Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın meclisteki temsil oranını doğrudan etkilemektedir.Türk kimliğimizi ve kültürümüzü korumak ve mecliste daha iyi temsil edilebilmek için ülkemizde yaşayan tüm çifte vatandaşlarımızın 23 ilde kurulacaktır. 2 Nisan Pazar günü ülkemizi toplam 162 sandıkta Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’ne destek olmaya davet ediyorum. Sınırın ötesine geçtiğinizde başka bir dünya yok. Burada da Türk gelenekleri ve Türk yaşamı devam ediyor. Ülkemizde vereceğimiz oylarla Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımızın haklarını daha iyi savunmasını, daha iyi yaşam koşullarına kavuşmasını ve refah düzeylerinin yükselmesini sağlayabiliriz. Demokrasi bunu gerektirir. Aramızda sınırlar olsa da biz akrabayız” dedi.

Hemşehrilerini sandığa davet etti

Mızrak Subaşı ise pazar günü Türkiye’de yaşayan duyarlı tüm çifte vatandaşlarını sandık başında beklediğini belirterek, “Kimliğimizi, kültürümüzü kaybetmemek için sandık başına gidip oyumuzu kullanalım” dedi. , gelenek ve görenekler ve demokrasiyi güvence altına almak için.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu