Haber

Bilim İnsanlarının Yaptığı Bir Araştırma Hepimizi Sonlandıracak Kıyametin Tarihini Verdi

İngiltere’deki bilim insanları, süper model bir bilgisayarın kıyamet tahminlerinden bir rapor oluşturdu. Bilgisayar, Dünya’da kıyametin nasıl, neden ve ne zaman gerçekleşeceğine dair önemli tahminlerde bulundu. Detaylar içerikte!

İnsanlık tarihi boyunca en çok merak edilen konulardan biri kıyametin gelip gelmeyeceği olmuştur. İnsanlar günlük hayatta karşılaştıkları pek çok şeyi kıyamet alameti olarak görürken, bilim insanları da insanlığın sonunu tahmin etmek için harika bilgisayar modelleri kullanıyor.

İngiltere’deki Bristol Üniversitesi’nde bu konuyu araştıran uzmanlar, insanların ne zaman yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını tahmin eden bir bilgisayar kullanarak bir rapor hazırladılar.

Bilgisayarın ürettiği rapora göre sonuçlar aslında hepimizin bildiği ancak hakkında fazla önlem alamadığımız veya alamadığımız türden sonuçlar. Bilgisayara göre kıyamet, Dünya’nın hızla ısınmaya başlaması ve sıcaklığın zirveye ulaşmasıyla gerçekleşecek.

Uzmanların yıllardır yaptığı varsayımlar bu raporda da mevcut. Rapora göre Dünya çok kavurucu sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak. Bunun sonucunda sık sık volkanik patlamalar meydana gelecektir.

Volkanik patlamalar bir “süper kıtanın” ortaya çıkmasına neden olacak. Peki uzmanların uyardığı bu “süper kıta”dan sonra Dünya’ya ne olacak?

Not: Amerika ve Asya birleşip ‘Amasya’ olabilir.

Süper kıta sıcak ve nemli tropik bölgelerde oluşacak. Bu da bu bölgelerdeki karbondioksit miktarının iki katına çıkmasına neden olacak. Güneş ayrıca yüzde 2,5 daha fazla radyasyon yayacak.

Rapora göre Dünya’nın karşı karşıya olduğu üçlü bir tehdit var gibi görünüyor. Birincisi 70 dereceye ulaşabilen sıcaklıklar, ikincisi karbondioksitin yüksek olması, üçüncüsü ise yoğun güneş enerjisine maruz kalma riskimiz.

Araştırmanın yazarlarından hekim Alexander Farnsworth’un iddiası da oldukça dikkat çekici. Doktor, “Aşırı hava sıcaklığı ve yüksek nem meydana geldiğinde insanlar bu ısıyı terleyerek vücutlarından atamayacaklar. Vücut ısısını düzenleyemedikleri için yeryüzünden kaybolacaklar” dedi.

Bu iddiaları ortaya atan bilgisayar, kıyamet adını verdiği kavurucu sıcakların ne zaman geleceğine dair de bir tahmin sundu. Bilgisayara göre kıyamet 250 milyon yıl sonra gerçekleşebilir. Ya da daha önce, eğer insanlık bunun önüne geçemezse…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu