Yaşam

Çiğli Belediyesi’nin Ödüllü Projesine Kadınlardan Büyük İlgi

Çiğli Belediyesi’nin kadınların istihdama katılımını ve ekonomik güçlenmelerini desteklemek amacıyla başlattığı “Mor Akademi” projesi, Çiğli’de kadınların ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Kadınları hayatın her alanında daha etkin ve güçlü kılmak için çalışmalarını Başkan Utku Gümrükçü liderliğinde sürdüren Çiğli Belediyesi’nin “Mor Akademi” projesi Çiğlili kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen proje doğrultusunda kadınlar için çocuk gelişimi, bilgisayarlı muhasebe, aşçılık, pastacılık, takı tasarımı, takı, okuma yazma, İngilizce, ahşap boyama, rölyef, ev dekorasyonu, deri tasarımı, çanta ve şapka üretimi, mobilya ve dijital pazarlama kursları. prof. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılmak isteyen anneler, kurs süresi boyunca çocuklarını Çocuk Oyun Odalarına bırakabilirler.

1244 kadın iş buldu

Mor Akademi’de dersleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeler verilmekte ve iş bulmaları için ihtiyaç duyan firmalarla kurumsal temaslar kurulmaktadır. Akademinin kuruluşundan bu yana 1244 kadın, tamamladıkları kurslar doğrultusunda istihdam zincirine dahil olmuştur.

SODEV’den ödül

Mor Akademi projesi, geçtiğimiz günlerde Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) ve İsveç merkezli Olof Palme International Center (Human) tarafından düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Dönüşüm Ödülleri töreninde “Yerel Yönetimlerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik En İyi Uygulama” olarak sunuldu. Hakları Örgütü). kategorisinde ödüllendirildi. Çiğli Belediyesi adına ödülü alan Önder Utku Gümrükçü, kendisine kitap sevgisini aşılayan öğretmen annesi ve Türk kadınlarına ödülü takdim etti.

Başkan Gümrükçü: “Mesleğin cinsiyeti yoktur”

Kadınların ideolojik dayatmalarla toplumdan soyutlanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Lider Gümrükçü, “Erkek egemen bir anlayışla kadınlara bir yaşam tarzı empoze edilmeye çalışılıyor. Kadınlardan aile, eğitim, iş ve sosyal yaşamlarında bu sınırı aşmamaları isteniyor. Bu karanlık tablo karşısında kadın-erkek eşitliğini içselleştirmiş olan bizler, kadınların eşit hak ve özgürlükler için verdikleri mücadeleyi sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Çiğli Belediyesi olarak kadının toplumsal hayatın her alanında güçlü bir şekilde varlığı için hizmetler ve projeler üretiyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Mor Akademi projesi kapsamında 15 farklı branşta hobi ve meslek kursları düzenliyoruz. Bu kurslarda kadınlar hem sosyalleşiyor hem de yetenekleri doğrultusunda meslek ediniyor. Mesleğin cinsiyeti olmaz mottosuyla son bir buçuk yılda 1244 kadını işe aldık. Akademimizin daha çok kadının hayatına dokunabilmesi için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu