Haber

Gedik Piliç Sponsorluğunda Türkiye Rekortmeni Görkem Gedik Dünya Şampiyonasında Başarıya Ulaştı

Kanatlı sektörünün lider firması Gedik Piliç’in sponsorluğunda gerçekleşen Türk rekortmeni Görkem Gedik, CMAS Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda Türkiye rekorunu kırmanın yanı sıra dünya 8’incisi oldu.

Gedik Piliç hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. CMAS Outdoor Dünya Kupası’nda paletsiz halatsız 65 metre tek nefes dalışıyla altın madalya kazanan Görkem Gedik, 18 kez Türkiye şampiyonu oldu, 7 kez Türkiye rekoru kırdı ve 5 farklı uluslararası yarışmada Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Gedik Piliç sponsorluğunu 2022 yılından beri üstlenmektedir. Honduras/Roatan adasında düzenlenen dünya şampiyonasında katkılarıyla yarışmıştır. Türk rekortmeni Görkem Gedik, dünyanın en iyi 105 serbest dalıcısının katıldığı CMAS Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda bir kez daha Türkiye rekorunu kırarak CNF kategorisinde 8’inci oldu.

Gedik Piliç olarak spora ve Türk sporcuya desteklerini sürdürdüklerini belirten Gedik Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Yağız Gedik, “Amacımız Türk sporunun parlak yüzü genç arkadaşlarımızla sportif faaliyetleri artırmak ve 2022 yılından beri sponsorluğunu üstlendiğimiz CMAS Outdoor Dünya Kupası’nda başarılarını uluslararası boyuta taşımak. Dünya Şampiyonası Honduras’ın Roatan kentinde düzenlendi. 37 saniyelik nefes tutma performansıyla (Statik Apne) Avrupa beşincisi olan Görkem Gedik, 2019 yılından sonra her yıl milli grup takımına seçilerek 2019’da Türkiye şampiyonu oldu. Toplamda 18 kez derin dalış ve havuz dallarında, 7 kez Türkiye rekoru kırarak, 5 farklı uluslararası yarışta ülkemize liderlik ederek başarıyla temsil etti.Dünyanın en formda 105 serbest dalıcısının katıldığı CMAS Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda rekorumuz; Kırılan atlet bir kez daha Türkiye rekorunu kırarak CNF kategorisinde 8. oldu. Başta Görkem Gedik olmak üzere tüm Milli Takımımızı canı gönülden kutluyoruz.” – UŞAK

aydincikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu