Ekonomi

Kazanç çağrısı: Quaker Houghton, satışlardaki düşüşe rağmen istikrarlı bir ilk çeyrek performansı bildirdi

Endüstriyel proses sıvılarında küresel bir lider olan Quaker Houghton (NYSE: KWR), 2024 yılı ilk çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Şirketin net satışları bir önceki yıla kıyasla %6 oranında azalarak 470 milyon dolar olarak gerçekleşti. Satışlardaki bu düşüşe rağmen Quaker Houghton brüt kar marjlarında önemli bir artış sağlayarak 400 baz puan artışla %38,7’ye ulaştı.

Marjlardaki iyileşme şirketin girişimlerine ve hammadde maliyetlerindeki düşüşe bağlanıyor. Düzeltilmiş FAVÖK bir önceki yıla göre %6 artarak 83 milyon dolara, GAAP dışı seyreltilmiş hisse başına kazanç ise %11 artarak 2,09 dolara yükseldi.

Quaker Houghton, önümüzdeki ikinci çeyrekte talepte mütevazı bir mevsimsel artış bekliyor ve temettüler, birleşme ve satın almalar (M&A), borç geri ödemeleri ve hisse geri alımlarını içeren kurumsal büyüme stratejisine odaklanmaya devam ediyor. Şirket ayrıca sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ve elektrikli mobiliteye geçişten faydalanmak için stratejik konumunu vurguladı.

Önemli Çıkarımlar

  • Net satışlar, istikrarlı satış hacimleriyle bir önceki yıla göre %6 azalarak 470 milyon dolara geriledi.
  • Brüt marjlar, maliyet tasarrufu girişimleri ve düşük hammadde maliyetleri sayesinde önemli ölçüde iyileşerek %38,7’ye yükseldi.
  • Düzeltilmiş FAVÖK %6 artışla 83 milyon dolara, GAAP dışı seyreltilmiş hisse başına kazanç ise %11 artışla 2,09 dolara ulaştı.
  • Şirket ikinci çeyrekte hacim artışı ve istikrarlı brüt kar marjları bekliyor.
  • Quaker Houghton, özellikle Çin’de yeni iş kazanımlarına odaklanmıştır ve disiplinli bir sermaye tahsisi stratejisine sahiptir.
  • Şirket elektrikli araç pazarını desteklemek için iyi konumlanmış durumda ve yeni malzeme ve süreçlere yatırım yapıyor.
  • Quaker Houghton, yakın zamanda IKB’yi satın alarak hissedar değeri katmak için aktif olarak birleşme ve satın alma fırsatlarını takip etmektedir.

Şirket Görünümü

  • İkinci çeyrek için talepte ılımlı bir mevsimsel iyileşme bekleniyor.
  • Brüt kar marjını istikrarlı bir şekilde %37 ile %38 arasında tutmayı hedefliyoruz.
  • İkinci çeyrekte özellikle Amerika ve Asya’da pozitif hacim büyümesi beklenirken Avrupa’da dalgalanma devam etmektedir.
  • Organik büyüme, temettüler, birleşme ve satın almalar, borç geri ödemeleri ve hisse geri alımları dahil olmak üzere kurumsal büyüme stratejisine bağlılık.
3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Net satışlar, düşük satış fiyatları ve ürün karması nedeniyle %6 oranında azalmıştır.
  • Amerika ve EMEA segmentlerinde yumuşak endüstriyel faaliyet.
  • Amerika ve EMEA’daki satışlar %9 oranında düşerek pazardaki yumuşaklığa işaret etti.

Yükselen Önemli Noktalar

  • Brüt kar marjı bir önceki yılki %34,7 seviyesinden %38,7’ye yükselmiştir.
  • Asya-Pasifik segmenti, daha yüksek satış hacimleri sayesinde net satışlarda %6’lık bir artış kaydetti.
  • Çin’de yeni iş kazanımları ve Hindistan ve Güneydoğu Asya da dahil olmak üzere daha geniş Asya’da performans iyileştirmeleri.
  • Pazar fırsatlarından yararlanmak için e-mobiliteye yapılan yatırımlar.

Eksiklikler

  • Sabit hacimlere rağmen net satışlar bir önceki yıla göre azalmıştır.
  • SG&A giderleri bir önceki yıla kıyasla %4 oranında artmıştır.

Soru ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Yöneticiler yılın geri kalanı için ihtiyatlı bir iyimserlik dile getirdi.
  • Şirket, birincil metaller ile otomotiv ve havacılık sektörlerinde iyileşmeler gördü.
  • Birleşme ve satın almalar, sağlam bir fırsat çizgisi ile sermaye tahsisi stratejisinin önemli bir parçası olmaya devam ediyor.
  • Yakın zamanda gerçekleşen IKB satın alımı, şirketin müşteriye yakın modeliyle uyumludur.

Quaker Houghton’un ilk çeyrek performansı, şirketin zorlu piyasa koşulları karşısındaki direncini yansıtmaktadır. Net satışlar bir miktar düşmüş olsa da, şirketin stratejik girişimleri kârlılığın artmasına ve büyümenin devam etmesi için güçlü bir görünüme yol açmıştır.

Sermaye tahsisine yönelik disiplinli yaklaşımı ve özellikle gelişmekte olan elektrikli araç sektöründeki stratejik yatırımlarıyla Quaker Houghton, değişen endüstriyel ortamda yönünü bulmaya ve hissedarlarına değer sağlamaya hazırdır.

InvestingPro İçgörüleri

Quaker Houghton (NYSE: KWR) zorlu bir çeyrek karşısında bile sağlam bir finansal temel ortaya koymuştur. Şirketin sürdürülebilir hissedar getirilerine olan bağlılığı, finansal sağlığının ve yönetimin şirketin geleceğine olan güveninin bir kanıtı olarak 16 yıl üst üste temettü artırma konusundaki etkileyici geçmişinde açıkça görülmektedir.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro Veri ölçümleri, Quaker Houghton’un 3,34 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 28,17’lik bir Fiyat/Kazanç (F/K) oranına sahip olduğunu ortaya koyuyor. 2024’ün 1. çeyreği itibariyle son on iki ay baz alındığında bu oran 26,57’ye düşüyor.

F/K oranı, yatırımcıların şirketin kazançları için daha yüksek bir fiyat ödemeye istekli olduğunu gösteriyor ve muhtemelen piyasanın gelecekteki büyüme beklentileri konusundaki iyimserliğini yansıtıyor. Ayrıca, şirketin Fiyat / Defter (P / B) oranı 2,4’tür ve bu da hisse senedinin şirketin defter değerine kıyasla makul bir şekilde değerlenebileceğini göstermektedir.

InvestingPro’nun dikkat çektiği bir ipucu da, hisse senedinin genellikle düşük fiyat oynaklığıyla işlem görmesi ve bunun da sanayi sektöründe istikrarlı yatırımlar arayan yatırımcılar için cazip olabileceğidir. Ayrıca, şirketin likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve bu da ekonomik dalgalanmaları yönetmek ve büyüme fırsatlarına yatırım yapmak için bir tampon sağlıyor.

InvestingPro, Quaker Houghton’un finansallarını ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyenler için ek ipuçları ve içgörüler sunuyor. Şu anda https://www.investing.com/pro/KWR adresinde 6 InvestingPro İpucu daha bulunmaktadır. InvestingPro aboneliğinde %20’ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın ve yatırım kararlarını daha fazla bilgilendirebilecek kapsamlı analizleri keşfedin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

senkaya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu