Haber

Libya’da ölü sayısı artıyor: Can kaybı 3 bine çıktı, 10 bin kayıp var

Libya’nın doğusunda etkili olan Daniel Fırtınası’nın neden olduğu sel felaketi, Derna, Bingazi, Sousse, Al-Marj ve Bayda’yı etkilemeye devam ediyor. Libya medyasının haberine göre selde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bine çıktı. Kızılhaç, sel sonrası kayıp kişi sayısının 10 bine ulaştığını belirtti. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, yaptığı açıklamada, 14 ton malzeme, ilaç, ekipman ve sağlık çalışanlarını taşıyan bir uçağın yardım için Bingazi’ye gideceğini duyurdu.

Selden büyük oranda etkilenen Derna’da sel felaketinin iki barajın çökmesinden kaynaklandığı ve kente 30 milyon metreküpten fazla suyun dağıtıldığı öğrenildi.

Öte yandan ülkenin batısında ve doğusunda iki farklı yönetim, dün uluslararası yardım çağrısında bulunarak 3 günlük yas ilan etti.

Ülke doğu ve batı olarak ikiye ayrılıyor

Libya’da yönetim, Muammer Kaddafi’nin 2011 yılında devrilmesi ve öldürülmesinden bu yana doğu ve batı olarak bölünmüş durumda. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Birlik Hükümeti’nin Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ise batıda görev yaparken, ” Başbakan” Ossama Hamad doğuyu yönetiyor.

avanosajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu