Haber

Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı

Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı

İSTANBUL – İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kurşun genç kızın hayatını kararttı. 16 yaşındaki kız kurşunla gözünü kaybederken, ruhsatsız tabancayla yere ateş ettiğini söyleyen 17 yaşındaki genç tutuklandı.

Olay, 20 Temmuz Perşembe günü saat 23.00 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi’nde meydana geldi. Teyzesi ve arkadaşlarıyla evinin önünde oturan Havin Karaoğlan (16), kaynağı henüz belirlenemeyen 4 el silah sesi duydu. Bu sırada Havin Karaoğlan kurşunlardan birinin isabet etmesi sonucu gözünden yaralandı. Genç kız kanlar içinde kalırken, teyzesi ve arkadaşları endişeyle bağırmaya başladı. 16 yaşındaki Karaoğlu, komşularının otomobiliyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan incelemelerde merminin kızın sol gözünü paramparça ettiği ve içeride kaldığı belirlendi. Sol gözünü kaybeden Havin Karaoğlan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından hastanede tedavisine devam ediyor. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, zanlı veya zanlıları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Havin Karaoğlan’ı kör eden kurşunu attığı belirlenen 17 yaşındaki BAE polis ekipleri tarafından yakalandı. 17 yaşındaki genç, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yere ruhsatsız silahla ateş ettiğini söyleyen zanlı tutuklanarak BAE’de cezaevine gönderildi.

“Hayalleri vardı, havaya ateş etmek ne güzel olurdu”

Olay sırasında genç kızın yanında bulunan teyzesi Zilan Balbal, “Yeğenimle dışarıdaydım, biraz hava almak istedi, biz de kendi kapımızın önünde oturmak istedik. Oturduktan birkaç dakika sonra 3-4 el ateş edildi. En son yeğenime geldi, üzeri kanlar içindeydi. Panikleyip çevredekilerden yardım istedim. Komşumuz aracıyla bizi özel bir hastaneye götürdü ama biz onunkiyle özel bir hastaneye geldik. araç ama şimdi kendi gözüyle devlet hastanesine geldik orada göz doktoru olmadığı için hayalleri vardı hostes olmak istiyordu ama şimdi psikolojisi bir deli tarafından alt üst oldu.Bize bir bilgi vermiyorlar ne olduğunu bilmiyoruz.Üst sokaktan koşan birileri vardı havaya 4 el ateş etmiş olmalılar.Dün gece teslim oldu gençti ama net bilmiyoruz.Bu olaydan sonra çok kötü olduk ne ben ne ailem psikolojisini biraz daha topla. Bu bir cümbüş değil, havaya silah fırlatmak ne büyük bir cümbüş. Bunu düşünmüyorlar bile. Beynine veya başka bir şeyin başına gelseydi yeğenim oracıkta ölürdü. O artık kör” dedi.

Genç kız korku dolu anları böyle anlattı

Havin Karaoğlan, “Teyzemle kapımızın önünde oturuyordum. Üç el silah sesi duydum. Teyzeme dönüp ‘Bir şeyleri mi havaya uçuruyorlar’ diye soracaktım. Dördüncü seste mermi gözüme isabet etti” dedi.

akyazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu