Haber

Merkez Bankası Başkanı Ailesine Tesisleri ‘Kapattı’: Tüm Aşçı ve Garsonlar Aileye Hizmet Ediyor

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan, TCMB’nin işlerine karıştığı ve yetkisi olmayan bir çalışanı haksız yere işten çıkardığı gerekçesiyle CİMER’e şikayet edildi. Önder Hafize Gaye Erkan’ın da ailesine ait sosyal tesisleri ve tatil kampını kapattığı, hizmetlerin sadece aileye verildiği iddia edildi.

Eski bir TBMM çalışanının CİMER’e yazdığı şikâyet dilekçesi günün en çok konuşulan konularından biri oldu.

Büşra Bozkurt isimli banka çalışanı, CİMER’e yazdığı şikayet dilekçesinde, Önder Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etti.

DW Türkçe Bir banka yetkilisine dayandırdığı haberinde; Hafize Gaye Erkan’ın ailesi için tesisleri kapattığı da iddia edildi. Ankara’daki TCMB Sosyal Tesisi’nin Hafize Gaye Erkan’ın talimatıyla tadilat bahanesiyle kapatıldığı, orada çalışan aşçı ve garsonların tamamen Cumhurbaşkanı ve ailesinin emrine verildiği söyleniyor.

TCMB yetkilisinin iddiasına göre Başkan Erkan ve ailesi, 2023 yılında yaşanan deprem nedeniyle personele kapatılan İzmir Özdere’deki kampı da özel olarak kullanıyor. Yetkili, burada çalışan aşçı ve garsonların bir kısmının zorla İstanbul ve Ankara’ya gönderildiğini iddia ediyor.

Haberde ayrıca Önder Hafize Gaye Erkan’ın annesi Gamze Erkan’ın çocuklara bakma bahanesiyle sürekli bankada olduğu ve yetkisi olmadığı halde çalışanlara talimat verdiği belirtildi.

DW Türkçe’den Pelin Ünker’e konuşan banka yetkilisi, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’a resmi araç ve ofis odası tahsis edildiği yönündeki bilgilerin doğru olduğunu belirterek, “Bankada resmi bir görevi olmamasına rağmen Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan, “Özel Kalem, Destek Hizmetleri ve İnsan Kaynakları başta olmak üzere Bankanın birçok idari biriminin işlerine karışıyor, bu birimlerin başkanlarından bilgi alıyor ve onlara doğrudan talimat veriyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı katında çalışan aşçı, garson ve temizlik personeline ağır psikolojik şiddet ve mobbing uygulanıyor.” dedi.

Öte yandan GÜZEL Parti Milletvekili Turhan Çömez, Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’a ilişkin tartışmalara ilişkin TBMM’ye soru önergesi sundu.?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu