Haber

Orhaneli’de Tarihi Doku Çalışmaları Başladı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde tarihi doku yeniden canlandırılıyor. Zafer Caddesi, tarihi dokusunu yaşatmaya ve geleceğe taşımaya yönelik sokak iyileştirme ve cephe düzenleme çalışmalarıyla yeni ihtişamına kavuşacak.

Zafer Caddesi’ndeki dükkan ve binaları kapsayan çalışma esnafla paylaşıldı. Osmanlı mimarisini temel alan proje beğeni toplarken, İller Bankası, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Orhaneli Belediyesi ortaklığında hayata geçirilecek proje sayesinde Orhaneli’nin tarihi dokusu gün yüzüne çıkarılacak.

Dış görünümün iyileştirilmesinin yanı sıra yayalar ve sürücüler ile ilgili alanlarda yapılan düzenleme ile vatandaşların güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt toplantıda yaptığı konuşmada, “Cephe rehabilitasyonu Orhaneli için çok değerli ve yenilikçi bir proje. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde köklü değişimler yaşandı. Başlattığımız bu değişim ağını devam ettiriyoruz. alt yapı çalışmalarımızın tamamlanması ile her gün yeni bir projeyi hayata geçirerek.Cephe iyileştirme projemiz sayesinde ilçemizin çehresi değişecek ve bu değişim ilçemize çok değer katacaktır.Bilindiği üzere tarihi tarihimiz Tarihi 700 yıl öncesine dayanan Beyler Çarşısı her salı bu cadde üzerine kuruluyor.Pazarımızda hem merkez esnafımızın hem de kırsal mahallelerimizde tarımla uğraşan çiftçi vatandaşlarımızın mahsulü başta geliyor. elden ele tüketici.Misyona geldikten sonra ilk iş olarak köylü esnafımızın işgal bedeli ödemelerini kaldırdık.Bu adımdan sonra köylerde yaşayan hemşerilerimizin ilgisi arttı. Buna göre bu sokakta yapılacak olan bu cephe iyileştirme Tarihi Beyler Çarşısı’nın atmosferini bozmadan çarşının ahengini de beraberinde getirecek. Eşlik etmek. Projemiz çerçevesinde yapacağımız değişiklikler arasında binaların boyanması, dış cephe kaplamalarının yenilenmesi, dükkan cephe doğramalarının değiştirilmesi ve tabii ki binamızın tek tip tabela ve dış mimari çalışmalarının yapılması çalışmaları olacaktır. projemizde titizlikle çalıştığımız esnaf dükkanları. Cephe iyileştirme çalışmaları tamamlandığında ilçemizde Zafer Caddesi üzerinde yer alan yapılar daha çağdaş, çekici ve bakımlı bir görünüme kavuşacak. Hem cadde üzerinde binalarımızı kullanan vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmış olacağız hem de çevreye uyumlu bir caddeye sahip olacağız. Doğanın ve doğal insanın kenti Orhaneli’nin özel doğası, turistik mekanlarının dışında düzenli kentleşmesi ve estetik yapısıyla da anılacak.”

Proje kapsamında 82 binada çalışmanın yürütüleceği Zafer Caddesi’ndeki çalışmaların Haziran ayında başlaması ve 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanıyor. – BURSA

haber-cinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu