Haber

TFF Başkan Yardımcısı Mustafa Eröğüt Süper Lig’deki yenilikleri açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Yardımcısı Mustafa Eröğüt, Süper Lig’deki yeniliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, VAR kayıtlarının yayınlanması gibi konulara da değinen Eröğüt, VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Türk tahkiminde yabancı gözlemcilerin belirleyici olacağını ve Merkezi Hakem Kurulu’nun yapısının değiştirileceğini de belirtti.

3 DEĞERLİ PROJE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Yardımcısı Mustafa Eröğüt, spor medyasından temsilcilerle toplantı yaparak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Süper Lig’de uygulanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, VAR kayıtlarının yayınlanması, MHK’nın yapısının değişip değişmeyeceği gibi konular açıklandı. Ayrıca VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması konusunda çalışmalar yapıldığı ve Türk hakemliğinde yabancı gözlemcilerin etkili olacağı vurgulandı.

TFF Başkan Yardımcısı, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA Çıkarları ve Dış Bağlantılardan Sorumlu Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Eröğüt, TFF’nin hayata geçirmeye hazırlandığı 3 önemli proje hakkında bilgi verdi.

VAR KAYITLARI KAMUOYLA PAYLAŞILACAK

Eröğüt, Türkiye’deki Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalıştıklarını söyledi. Eröğüt, İspanya La Liga’da var kayıtlarının gün içindeki maçlar bittikten sonra yayınlandığını, hakemlerin VAR’a çağrıldığı pozisyonlarla bittiğini vurgulayarak, IFAB’ın o ana ilişkin var konuşmalarının yayınlanmasına izin verdiğini hatırlattı. Hakem eğitim amaçlı VAR’a çağrıldı ve bunun Türkiye’de de uygulanabileceğini söyledi. Şu anda bazı testler yaptıklarını ve konuyla ilgili kararları en kısa sürede kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti.

SÜPER LİG’E YABANCI GÖZLEMCİLER GELİYOR

Mustafa Eröğüt, yeni dönemde bu yapıyı değiştireceklerini ve UEFA’nın 10 kişiden oluşan üst düzey yetkililerinin artık gözlemci olarak Türk hakemliğinde belirleyici olacağını belirtti. UEFA’nın eski elit hakemlerinden oluşan bu gözlemci grubunun notları, yeni dönemde hakem puanının yüzde 50’sine karşılık gelecek.

Yeni dönemde TV gözlemcisi olmayacak. Stadyumdaki maç gözlemcilerinin hakemin puanı üzerinde yüzde 30 etkisi olacak. Aralarında VAR hakemleri ve maç hakemlerinin de bulunduğu 119 kişinin katıldığı ankette verilen puanların toplam puana etkisi yüzde 20 olacak. Mevcut durumda maç gözlemcisinin notunun ve TV gözlemcisinin puanının hakemin puanına etkisi yüzde 35, anket sonuçlarının etkisi ise yüzde 30 oldu. Yeni sistemin Trendyol Süper Lig’de 26. hafta maçlarının prestijiyle hayata geçirilmesi bekleniyor.

MERKEZ HAKEM KURULUNUN YAPISI DEĞİŞİYOR

Önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi planlanan uygulamalardan biri de TFF’nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve Kulüpler Birliği ile istişarede bulunduğu MHK’nın yapı değişikliği.

Planlamaya göre yeni MHK 5 üyeden oluşacak. Bu üyelerin 3’ü daha önce olduğu gibi yine TFF tarafından belirlenecek, 2’si ise Kulüpler Birliği’nin önerdiği ve üzerinde anlaşmaya varılan kişiler olacak. Burada bir noktaya açıklık getiren Eröğüt, “Kamuoyunda bir yanlış anlaşılma oluştu. Kulüpler Birliği temsilcilerinin kulüp temsilcisi olacağı düşünülüyor. Bu açıkça FIFA kurallarına aykırıdır. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Yok” dedi. Kulüpler Birliği’nin önereceği ancak kulüp üyeliği olmayan kişiler olacak.” söz konusu.

eyupsultan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu