Ekonomi

Vansan dünya pazarlarında lider olmayı hedefliyor

Alım sonrasında Orta Doğu, Afrika ve Güney Amerika pazarlarında lider olmayı ve rekabet avantajı sağlamayı kendilerine yük olarak yüklediklerini söyleyen Vansan Genel Müdürü Soibjon Rustamov, Türkiye’ye ihracatın ciro içindeki payını artırmayı hedeflediklerini söyledi. yüzde 80.

Rustamov, 5 milyar dolarlık cirosu ile Japonya’nın en büyük pompa üreticisi Ebara’nın dünyada ilk 10’un ortasında olduğunu, Asya’nın en büyük üreticisi olduğunu ve çevrede 23 fabrika ve yüzlerce satış ofisi ile hizmet verdiğini belirtti. Dünya. teknolojiden eğitime birçok alanda güç kattığının altını çizdi. Rustamov, “Vansan zaten Türkiye’nin en büyük dalgıç pompa üreticisiydi. Bu nedenle satın alma sürecinde Vansan markasının korunmasına karar verildi. Ebara Vansan satın alınırken ve Türkiye’de yatırım kararı alınırken Türkiye’nin coğrafi avantajı, genç insan kaynağı ve güçlü tedarik zinciri dikkate alındı. Vansan’ı bünyesine katarak küresel pazarda söz sahibi olmayı hedeflemiştir.”

“İhracat payımızı yüzde 80’e çıkarmak istiyoruz”

Vansan’ın iç pazar talebinin yüzde 50’sini tek başına karşıladığını, dünyada 80 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Rustamov, cirodaki ihracat payını yüzde 65-70’lerden yüzde 80’lere çıkarmak istediklerini vurguladı. 2022’de 74 milyon dolar olan cirolarını 2023’te 80 milyon dolara çıkaracaklarını belirten Rustamov, “İçinden geçtiğimiz pandemi süreci ve tüm dünyada konuşulan resesyon ihtimali bizi olumsuz etkilemedi. . 2023 yılına hızlı bir başlangıç ​​yaptık. Vansan’ı iç pazarda olduğu gibi küresel pazarda da lider konuma getirmeyi hedefliyoruz. Dünyada ciddi bir rekabet var, bu yüzden organizasyonumuza büyük yatırımlar yaptık. Yatırımlar yapmak, kalitemizi artırmak ve ciromuzdaki ihracat payımızı yüzde 80’e çıkarmak istiyoruz. Kaliteden asla ödün vermeyiz. Vansan’ın Türkiye’de ve dünyada yaptığı işler aynı kalitededir. Vansan, Ebara’nın lokasyonlarının yanı sıra kendi ihracat pazarlarında da çalışmaları olacak. Bu da satış rakamlarımıza olumlu yansıyacaktır. İzmir’de iki farklı fabrikada üretim yapıyoruz. Tarım ve içme suyu piyasasına yönelik seri üretimlerimizin yanı sıra jeotermal tesislerin, maden ocaklarının ve barajların talep ettiği özel tasarım işlerin de imalatını yapmaktayız. Örneğin Japonya’da bir balık çiftliği projesini üstlendik. Deniz suyunu içme suyuna çeviren 20-25 metre boyunda özel dağıtım su pompası projelerimiz mevcuttur. Tüm bunları kendi Ar-Ge departmanımızla yapıyoruz.”

Yerin yüzlerce metre altındaki sularını yerle buluşturduklarını söyleyen Rustamov, eserlerin daha çok tarım sektöründe kullanıldığını belirterek, “Ülkemizde Ortadoğu ve Arap Yarımadası’nda 1000’den fazla yer altı su kaynağı var. yüzey su kaynakları. Bu nedenle bu coğrafyalara ilgi görüyoruz. İçme suyu açısından dünyamızı zor günler bekliyor. Dünyadaki doğal su kaynaklarının sadece %1’i içilebilir niteliktedir. Suya olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Yeraltı suları korunmalı ve kontrolsüz kuyu açılması engellenmelidir. Bu anlamda sektörümüze büyük ihtiyaç var. Yeraltı suları gittikçe derinleşiyor. Şimdi 100 metredeki suları daha da derin buluyoruz. Bu nedenle pompanın 2-3 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor.”

“Enerjinin yüzde 20’sini pompalar tüketiyor”

Yaşadığımız süreçte departmanın sürekli büyüdüğünü söyleyen Rustamov, dünyada sanayinin kullandığı elektriğin yüzde 20’sinin pompalar tarafından tüketildiğini belirterek şu bilgileri paylaştı: ‘Bu pompalar 24 saat çalışıyor, haftanın 7 günü. Ürünlerimiz elektrik tasarrufu sağlayan teknolojiye sahiptir. Verimli pompalar üretiyoruz. Enerji maliyetlerinin önem kazandığı bu dönemde, yüksek verimli Vansan ürünleri önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlıyor.”

Yaşanan büyük deprem felaketiyle bölgedeki yer altı su kaynaklarına ve sanayi kuruluşlarına zarar verdiğine dikkat çeken Rustamov, bölgede ciddi pompa ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Vansan’ın yaptığı çalışmalarla bölgenin ihtiyacını karşılamak için harekete geçtiğini sözlerine ekledi. hızlı üretim ve tedarik avantajı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu