Haber

Avustralya Başbakanı Albanese, Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesine katılacak

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, ilk yüz yüze Hindistan-Avustralya Yıllık Zirvesi’ne katılmak üzere Hindistan’da bulunuyor.

Albanese, Hindistan’a gitmeden önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Avustralya ile Hindistan arasında, halklarımız arasındaki bağların yanı sıra ortak çıkarlar ve demokratik değerlerle desteklenen zengin bir dostluk ve sevgi dolu ama amansız bir sportif rekabet var.” ifadesini kullandı.

Hindistan ile ticari ilişkilerin Avustralyalı işletmeler ve çalışanlar için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Albanese, Avustralya’nın geniş ve güçlü Hint-Avustralya yapısıyla daha iyi bir yer olduğunun altını çizdi.

Albanese, “Bu gezi, bölgemizde istikrar ve büyümeye olan bağlılığımızın yanı sıra Hindistan ile bağlarımızı derinleştirmemizi gösteriyor.” dedi. sözünü kullandı.

Hindustan Times’ın haberine göre Albanese, zirve kapsamında 8-11 Mart tarihlerinde Hindistan’da olacak.

Albanese, Avustralyalı bakanlar ve iş adamlarından oluşan bir heyet eşliğinde Ahmedabad, Mumbai ve Yeni Delhi kentlerini ziyaret edecek.

Uçağı Ahmedabad’ın Sardar Vallabhbhai Patel Havalimanı’na iniş yapan Albanese, burada görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Arnavutlar daha sonra Sabarmati Ashram’ı (Mahatma Gandhi’nin ikametgahı) ziyaret etti.

Hindu bahar şenliği Holi’ye katılmak üzere Ahmedabad’dan Raj Bhavan’a seyahat edecek olan Albanese’nin yarın Hindistan-Avustralya ortasında oynanacak Border-Gavaskar Cup test kriket maçını Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile birlikte izlemesi bekleniyor. .

Albanese, Hindistan ziyareti kapsamında 10 Mart’ta Yeni Delhi’deki Başkanlık Kompleksi Rashtrapati Bhawan’da düzenlenen açılış törenine katıldıktan sonra Raj Ghat Mahatma Gandhi Anıtı’na çelenk koyacak.

yaglidere-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu