Haber

Bulgaristan ile ticaret hacmi 6 milyar dolara ulaştı

İSTANBUL (İGFA) –Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ile Vahdettin Köşkü’nde heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

Görüşmelere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

İletişim Başkanlığı’ndan aktarılan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, heyetler arasında basına kapalı yapılan görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki NATO müttefiki olarak dayanışmanın her zamankinden daha güçlü olması gerektiğine inandıklarını belirterek, ikili, bölgesel ve küresel bağları daha da ileriye götürme konusunda ortak iradeye sahip olduklarını bir kez daha teyit ettiklerini ve aktif işbirliğine ihtiyaç olduğunu vurguladıklarını söyledi. sistematik olmayan göçün yönetiminde işbirliği.

Görüşmelerde ekonomik ve ticari çıkarları da detaylı bir şekilde ele aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bulgaristan tarafındaki sınır kapılarının modernizasyonunun tamamlanması ve özellikle gıda denetim altyapısının güçlendirilmesi ile işbirliğimiz daha da gelişecektir. Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Enerji güvenliği konusunda da işbirliği imkanlarının değerlendirildiğini kaydeden Erdoğan, Bulgaristan’ın talebini nasıl karşılayabileceğimiz ve nasıl yardımcı olabileceği konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza gerekli talimatları verdiklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu