Haber

EYT düzenlemesini bekleyen milyonlara kritik uyarı: Haklarınızı bir an önce geri kazanmak için bu önlemleri alın

Emeklilik yaşını dolduranlara ilişkin düzenlemede son aşamaya gelindi. Başlardaki en büyük soru işareti ise emeklilik için yaş kuralı getirilip getirilmeyeceği. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulmak üzere son sözü Erdoğan söyleyecek.

SAYI 2 MİLYONA ULAŞABİLİR

Bu ay Ocak ayında yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemeden 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yılı ve prim gün sayısını tamamlayanlar yararlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk etapta emekli olacakların sayısının 2 milyonu bulabileceğini söyledi. Bakan Bilgin dün Meclis’te yaptığı konuşmada “En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

EYT’YE KRİTİK UYARI

Milyonlar merakla düzenlemeyi beklerken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay Tekin TRT Haber’de konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. tekin, EytHaklarını kaybetmemeleri için halka kritik bir uyarıda bulundu.

“BU İŞLEMLERİ YAPMANIZDA FAYDA VAR”

Tekin, “Çok yoğun bir talep olacak. Bu nedenle haklarınızın kaybolmaması ve haklarınızı bir an önce geri alabilmeniz için bazı işlemleri yapmanızda fayda var. Hem e-devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz hem de haklarınızın kaybolmaması için haklarınızı geri alabilirsiniz. 4A, eski SSK, 4B, eski Bağkur, ayrıca 4C kamu hizmetleri memurlarının hizmet sicillerine bakmaları gerekiyor.Doğum tarihleri ​​doğru mu, ilk işlerinde doğru mu, sonra hizmet kayıtlarındaki çalışma günlerinin gerçek olup olmadığı.Birçok vatandaşımız bunları bilmiyor olabilir.EYT çıktığında milyonlarca başvuru olacak.Daha sonra düzeltmeleri mümkün değil.Bilgilerin doğruluğu önce e-devlet üzerinden kontrol edilmeli.Bir kusur varsa bir an önce il müdürlüklerine gidip düzelttirsinler.Yoğunluk başlayınca bunu yapamıyorlar.Borçlanmalar çok değerli.Kadınların doğum borçları, erkeklerin askerlik borçları borçlarını e-devlet üzerinden alabilirler duygu. Talep Birden fazla kurumda yani hem SSK’lı, hem Bağkurlu hem de emeklilik sandığı olarak çalıştıysanız, birleştirilmeleri gerekiyorsa e-devlet üzerinden birleşme gerçekleştirebilirler. Prim ödediğiniz gün sayısını yeterli görmüyorsanız askerden borç almak zorunda kalıyorsunuz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu