Haber

CHP’li Erol: Bingöl ve Tunceli de afet bölgesi ilan edilsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kahramanmaraş’ta depremleri hisseden ve deprem riski taşıyan Bingöl ve Tunceli’nin de afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin Bingöl il başkanlığını ziyaret etti. Erol, parti binası önünde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bilim insanlarının geleceğe yönelik yaptığı değerlendirme ve açıklamalarda bölgede yeni bir deprem beklentisi olduğunu hatırlatarak, binaların yüzde 50’sinin yıkıldığını söyledi. Bingöl’de ağır hasarlı ve riskli. Bingöl’ün bir an önce afet bölgesi illerinin merkezine götürülmesi gerektiğini ifade eden Erol, “Bingöl’deki binaların yüzde 50’si ağır hasarlı ve riskli durumda ve bu süreçte bölge milletvekillerinin konuyla ilgili irade ve desteğine güveniliyor. Bingöl’ün afet bölgesi ilan edilmesi de gerekecek.Bu sorunu hep birlikte çözelim.Hasarlı binaların TOKİ tarafından yıkılması ve yeni konutların yapılması vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Bingöl ve Tunceli’yi Elazığ’dan ayrı görmediklerini ifade eden Erol, “Elazığ Milletvekili olarak Elazığ’ın sadece Elazığ’ın değil Bingöl ve Tunceli’nin de afet bölgesi ilan edilmesi talebimizi gündeme getirdik. 2003 ve 2005 depremlerinden sonra burada 3 bin 3 bin 500 civarında hasarlı bina tespit edilse de daha sonra bürokratlar müdahale etti. terkedildi, bununla ilgili soru önergesi oluşturacağız ve konuşmalar yapacağız. Yeni bir Maraş, yeni bir Hatay, yeni bir Hatay yaratacağız ki Bingöl’deki tüm vatandaşlarımız can güvenliği ve güven içinde evlerinde barışık kalsınlar. mülk, endişe ve kaygı yaşamayın diye.Bir Malatya ya da yeni bir Adıyaman yaşamamanız için elimizden gelen desteği vereceğiz.Bunu yapacağız ama bunu siyaset malzemesi yapmadan da biliyorum. Bulunduğunuz ildeki milletvekilleri ile görüşerek bu konudaki hassasiyetinizi gösterin. O arkadaşlarla görüşüp süreci takip ederek Bingöl ve Tunceli’yi afet bölgesi ilan etmek, önleyici tedbirler almak, vatandaşlarımızın can ve mallarını korumak için devletin varlığını buraya getirmek için üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getireceğiz.”

– Bingölhaber-oguzlar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu