Haber

CHP’li Gökçen: Öğrenciler seçim haftasında nerede olacaklarını bilmiyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Üniversiteler var ki sınavlar seçim haftasına denk geliyor. Yani şu anda öğrenciler bu yanlış yönetimden dolayı 14 Mayıs haftasında nerede olacaklarını bilmiyorlar.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, parti merkezinde ortak basın toplantısı düzenledi. Genel Müdür Yardımcısı Gökçen, depremin ardından üniversite öğrencilerinin yurtlardan tahliye edilerek memleketlerine döndüğünü söyledi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. adres değişikliği 2 Nisan Kişinin hazır bulunması bekleniyor bu yüzden bu işlemin bu kadar kısa sürede tamamlanması çok zor hale getirildi.YÖK Başkanı vize sınavlarının online yapılacağını söylerken finalden ayrıldı Sınavlar üniversite senatolarının insiyatifinde. Üniversite senatolarının çoğu hala karar vermiş veya öğrencilerine açıklamamış durumda. “Akademik takvimler güncellenmedi. Sınavların seçim haftasına denk geldiği üniversiteler de var. Yani şu anda öğrenciler bu şerli yönetimden dolayı 14 Mayıs haftasında nerede olacaklarını bilemiyorlar.”

Dönemin başında online eğitime karşı olduklarını kaydeden Gökçen, “Dönem başında böyle bir karar almazdınız. Dönem ortasına gelip bu masrafı iki kez gençlere ödetmeyin” diyen gençlere, söz sahibi olmak isteyen gençlere seçmen kütüklerini düzeltmeleri için süre tanımış olursunuz. Onların oy haklarını gasp edemezsiniz” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmeleri için ‘Demokrasi Bileti’ uygulamasını hayata geçirdiklerini belirterek, “Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerini yeniden davet ediyoruz. Seçmen kaydınızı almadıysanız ve oy kullanacaksınız. üniversitenizin bulunduğu şehirde üniversiteniz sizi sınava girmeye zorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu