Haber

Gaziantep’te artıklar yiyeceğe dönüşüyor

GAZİANTEP (İGFA) –Gastronomi kenti Gaziantep’te hastane, restoran, üniversite ve okullarda oluşan yemek artıklarını değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi ekipleri, toplanan çalışmaları Burç Yazıbağ’daki yemek üretim tesisinde işliyor.

Toplanan eserler makinelerde parçalanarak özel makinelerde şekil veriliyor. Kurutma alanlarında 1 gün bekletilen gıda daha sonra vakum cihazları ile paketlenir. Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde kurulan 200 besleme noktasına günde 1 ton mama bırakılıyor. Mineral ve vitamin yönünden zengin gıdalardan günde yaklaşık 4 bin sokak hayvanı faydalanıyor.

Mama üretimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsiyer, kentteki tüm sokak hayvanlarını koruduklarını vurguladı.

Ekiplerin kent genelindeki diğer 200 beslenme noktasına her gün rutin olarak mama ve su bıraktığını belirten Özsözer, “Özellikle üniversite, hastane ve okullardan gelen artıkları toplayıp merkezimize getiriyoruz. Burada siz değerli dostlarımız için bir gıda üretim tesisi kurduk. Bu üretim tesisinde günde yaklaşık 1 ton gıdayı önce kompost haline getiriyoruz, karıştırma makinelerinden geçirip şekil veriyoruz ve kurutma alanlarına alıyoruz. 1 gün bu alanlarda bekletip vakumlama makinesi ile paketliyoruz. Ürettiğimiz mamaları sokakta yaşayan canlara ulaştırıyor, hayvanseverlere ücretsiz dağıtıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu