Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Belediyesi’ne ziyaretinde konuştu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak önemi ve değeri, değişen konjonktürle birlikte gelişen jeopolitik ve jeostratejik konumu Türkiye’nin yaptığı anlaşmayla anlaşılmıştır. Libya ile koridorun kurulması.” söz konusu.

Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret eden Tatar, burada yaptığı konuşmada, KKTC’nin sadece bir kara parçası olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti ile egemenlik hakları, deniz yetki alanları ve ekonomik ayrıcalıklarıyla yaptığı anlaşmalarla mavi vatanda haklara ve hukuka sahip olduğunu söyledi. bölge hakları.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremi birlikte yaşadıklarını, Adıyaman’da KKTC çocuklarının hayatını kaybettiğini belirten Tatar, şöyle konuştu:

“Onların acısı her zaman kalbimizde ama elbette 50 bini aşkın vatan kardeşimizin can kaybı bu acıyı hep birlikte yaşamamıza sebep olmuştur. Dolayısıyla milletimizin gücüyle, milletimizin gücüyle, milletimizin gücüyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok milletin yapamadığını yapacağız ve 11 vilayeti kapsayan, milyonlarca insanın yaşadığı bu bölgedeki felaketi analiz edeceğiz.” “Bunu bulmak için büyük bir gayretle çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu acıyı unutmamız mümkün değil. İnşallah alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalarla gelecekte bu tür acılar yaşanmaz.”

Tatar, 10 gün önce Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan’da görüştüğünü belirterek, Azerbaycan’ın kurucu lideri Haydar Aliyev’in müzede kendi sesiyle ‘Kafkaslar, Anadolu ve Doğu Akdeniz’ şeklinde bir açıklama yaptığını söyledi.

Tatar, konuşmasına şöyle devam etti:

“KKTC’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak önemi ve değeri, değişen konjonktürle birlikte gelişen jeopolitik ve jeostratejik konumu, Türkiye’nin Libya ile anlaşması ve koridorun oluşturulmasıyla anlaşılmıştır. Dolayısıyla bunların hepsi çok önemlidir. milletimizin milli çıkarları ve gelecekteki milli maliyetleri açısından değerlidir.” kavramlardır.”

Ziyaret kapsamında Tatar, Şehit Gaziler, Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek anma şeref defterini imzaladı ve Dernek Lideri İsmail Kumartaşlı’dan bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu