Yaşam

Kayalıklarıyla Meşhur Antalya Muratpaşa’da Denize Girebileceğiniz 12 Halk Plajı

Sevgili okuyucu, bu yazımızda Antalya’nın falezleriyle ünlü Muratpaşa ilçesindeyiz. Her biri özel plaj gibi görünen ama halk plajı olan Muratpaşa’nın birbirinden güzel halk plajlarını gelin birlikte inceleyelim. ?

1. Muratpaşa Belediyesi Ücretli Plaj

Fiyatı merak etmeyin Muratpaşa Belediyesi tarafından işletilen plajın fiyatları günümüz kurallarına göre oldukça uygun. Kafesi, klozeti ve duşa kabini vardır.

Adres: Şirinyalı, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Plaj çok güzel. Uygun fiyatlı şezlong ücreti kişi başı 50 TL’dir. Giyinme dolapları, lavabo, duş mevcuttur. Bir şeyler atıştırmak ya da bir şeyler içmek isteyenler için sahilde bir kafe var. Deniz girişi ve yüzme alanı çok güzel…”

2. Muratpaşa Belediyesi Antalya İnciraltı Plajı

Belediyeye ait olan bu plajda deniz mavi bayraklıdır, şezlong ve şemsiye fiyatları uygundur. Yer bulmak için erken gelmeniz gerekiyor.

Adres: Şirinyalı, Lara Cd. No:107, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Mümkünse sabah 7-8 gibi gitmek en doğrusu. 9’dan 11’e kadar sıra bekledim ama buna değdi. Menü çok ucuz ve lezzetli, deniz zaten mavi bayraklı, personel güler yüzlü. Ülkemizde bunun gibi daha çok halk plajına ihtiyacımız var.”

3. İnciraltı Sahil Kayalıkları

Asansörlü ender plajlardan biri olan İnciraltı Sahil Kayalıkları belediye tarafından işletilmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralamak uygun fiyatlı ve deniz çok keyifli.

Adres: Şirinyalı, Lara Cd. No:90, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “??Merdivenlerle kayalıklara kurulan platformdan direk denize girilebiliyor. Küçük çocuğu olanlar için uygun bir yer değil ama denizi çok güzel. Bildiğim kadarıyla asansörle inilebilen tek belediyeye ait tesis, diğerlerine merdivenle çıkılıyor. Sezonda sabah erkenden gitmezseniz kolay kolay yer bulamazsınız. Kesinlikle tavsiye edilir..??”

4. Muratpaşa Belediyesi Taşınabilir Halk Plajı

Kayalar üzerine kurulu ve çok kalabalık olmayan portatif plajda duşlar, soyunma kabinleri ve tuvaletler bulunuyor. Bilginiz için yiyecek yok.

Adres: Şirinyalı, Lara Cd. No:112, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Sosyal belediyecilik örneği, girişi ücretsiz olan bir plajdır. Şezlonglar ücretli ama az sayıda olduğu için çabuk doluyor. Daha fazla insan geliyor. Merdivenler uçurumlardan aşağı iniyor. Sıcak ve soğuk içecekler var, yemek yok. Fiyatlar makul.”

5. Halk Plajı

Bu plaja inmek için diğer plajlarda olduğu gibi dik bir merdiven gerekiyor. Fiyatlar oldukça uygun ancak denizin suyu biraz soğuk.

Adres: Şirinyalı, 1513 Sk., 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok çok iyi ???.”

6. Konserve Halk Plajı

Manzarası ile büyük beğeni toplayan Canned Beach’te fiyatlar diğer halk plajlarında olduğu gibi uygun. Su bazen sıcak bazen soğuk, bazen adınızı yazdırıp sıra beklemeniz gerekebilir.

Adres: Şirinyalı, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “2023 itibariyle şezlong 50 TL ama sıra bekleniyor. Sıra beklerken yüzebilirsiniz, boş bir bekleme alanı var. Dilerseniz şezlong almadan da denize girebilirsiniz. Yani tesis ücretsiz. Büfe var, çay 7 TL. Bira 75 TL. Deniz sıcak ve soğuk. Deniz alanı tamamen kayalıktır. Bir merdivenden indiğinizde derin değil, diğer yönlerden geçiyor.”

7. Antalya Plajı

Antalya’nın muhtemelen en geniş plajı olan Antalya Sahili’nde ücretli işletmeler de var ama halk plajı kısmında duş ve tuvalet yok.

Adres: Güzeloba, 07230 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel ve sakin dediğiniz zaman uçakların geliş yoğunluğunu fark ettiğinizde Antalya’da sezon başlamış demektir.”

8. Lara Plajı

Kumsalı ve denizi güzel ama bizim insanımız maalesef pis bırakıyor. Belediye plajına yeterli bakım yapılırsa daha da pahalı hale gelecek.

Adres: Güzeloba, Lara Cd. No:432, 07230 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları: “Denizi çok seveceğiniz, suyun hemen derinleşmediği, her hafta sonu ailecek gittiğimiz mükemmel bir kamp alanı. Çocuklar için mükemmel çünkü tamamen kumlu ve plaj temiz (sadece tuvaletler pek iyi değil). Antalya’nın en güzel halk plajlarından biri olarak tavsiye ederim.”

9. Şehir Plajı

Kent Plajı, duşları, soyunma kabinleri ve tuvaletleri ile oldukça geniş bir plajdır. Koşabileceğiniz bir yer de var. Tabii yine bizimkiler her yere çöp bırakmakta ısrarlı!

Adres: Güzeloba, 07230 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Uzun ve güzel bir kumsal. Her 300 metrede bir duş ve tuvalet bulunmaktadır. Koşu yapabileceğiniz güzel bir kaldırım var. Genellikle biraz kalabalık ve bu nedenle biraz dağınık…(birçok çöp kutusu olsa bile, insanlar çöplerini başka bir yere bırakıyorlar)

10. Antalya Konyaaltı Plajı

Antalya’nın en uzun plajlarından biri olan Konyaaltı Plajı’nın kumu çok iyi, duşu, soyunma kabini, tuvaleti var ve ücretsiz. Park sorunu ve denizin aniden derinleşmesi bazı sorunlara yol açabiliyor.

Adres: Meltem, Konyaaltı Sahili, 07030 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları: “Antalya Konyaaltı Plajı bu şehirde şehir dışına çıkmadan gidebileceğiniz plajlardan biridir. Uzunluğu ve sahil manzarası mükemmeldir. Yürümek için bile gitmek güzel bir tercih. Eğlence.”

11. Erenkuş Halk Plajı

Erenkuş Halk Plajı, belediye tarafından işletilen bir diğer halk plajıdır. Fiyatlar oldukça uygun fakat plajın kumsalı yok, denize kaya tabanından girilebiliyor.

Adres: Yeşilbahçe, Lara Cd. No:69, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Açılış – Kapanış: 06:00 – 17:30

Ziyaretçi Yorumu: “Belediye tarafından işletiliyor. Çok temiz ve uygun fiyatlı yiyecek ve içecek. Güvenli bir sahil işletmesi. Çay 7 TL, simit 12 TL, şezlong şemsiye 50 TL.”

12. Fener Plajı (Kayalar)

Fener Plajı kayalık bir yerde bulunan bir plajdır. Merdiven yardımıyla inebileceğiniz plajda şezlong yok ve kum yok. Tabii bu durumda kalabalık değil ve sadece kısa bir süreliğine denizde dalmak ve yüzmek için.

Adres: Fener, Lara Cd. No:62, 07160 Muratpaşa/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Harika bir yer.”

midyatajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu