Haber

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Önünde Filistin’e Destek Eylemi

Sivil toplum kuruluşları ve sağlık çalışanları, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde Filistin’e takviye eylemi düzenledi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu, ABD Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Eyleme vatandaşlar ve bazı sağlık sendikalarına üye sağlık çalışanları katıldı. Aktivistler, “Kahrolsun İsrail, işbirlikçi ABD” sloganları attı. Eylemde konuşan Prof. Dr. Furkan Erol Karabekmez, ambargolar nedeniyle ilaca erişimin mümkün olmadığını belirterek, “İsrail’in saldırıları ve ambargoları nedeniyle su, elektrik, ilaç, bebek bezi gibi en temel insani ihtiyaçlar engelleniyor” Gazze’ye girmekten vazgeçiliyor ve 3 milyona yakın insana karşı her şekilde soykırım yapılıyor.”

İsrail askerlerinin hastanelere baskın düzenlediğini belirten Karabekmez, “Gazze’de Şifa Hastanesi’ne yapılan baskında yaşanan katliamdan, sağlık çalışanlarının, yaralıların ve yaralıların güvenliğinden ABD ve uluslararası toplumla birlikte İsrail ordusu da sorumludur. Binlerce yerinden edilmiş Filistinli hastanede. İsrail askerleri onlarca sağlık çalışanına baskın düzenledi ve hastanedeki insanları yerinden etti.” “Binlerce insanı gözaltına alıyor, sorguya çekiyor. Hastaneye sığınanların ellerini, gözlerini bağlıyor, elbiselerini çıkarıyor ve bilinmeyen bir yere götürüyor” dedi.

Karabekmez, tüm sağlık çalışanlarını İsrail’e karşı olmaya çağırarak, “Bu vesileyle dünyanın neresinde olursa olsun, hangi din ve millete mensup olursa olsun, sağlık hizmeti veren tüm insanları bu saldırının karşısında durmaya ve karşı çıkmaya davet ediyoruz.” barbarlık.”

Eylem, Karabekmez’in konuşmasının ardından okunan duayla sona erdi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu