Haber

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden “Dünya Tütüne Hayır Günü” Kapsamında Anlamlı Proje

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan istekli işçilere yönelik “Sigarayı Bırakma Programı” başlatıldı. “9 Şubat Dünya Tütüne Hayır Günü”nde başlayan ve “31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü”nde sona erecek projeye dahil olan istekli çalışanlara tıbbi ve psikolojik destek verilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi sigara içen istekli çalışanlarına yönelik “Sigarayı Bırakma Programı” başlattı.

Çalışanların sigarayı bırakmasına yardımcı olmak amacıyla başlatılan örnek projede, Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Sağlık Aracı’nda sigara içen istekli bir işçi detaylı olarak incelendi.

İnceleme kapsamında; Solunum sırasında kandaki karbonmonoksit düzeyini ölçmek ve sigara bağımlılığının derecesini belirlemek amacıyla solunum fonksiyon testi, akciğer grafisi, odyometri testi, elektrokardiyografi, detaylı kan testleri ve FNB testi yapıldı.

 

“SİGARAYI BIRAKMA PROGRAMI” İŞÇİLERDEN İLGİ GÖRDÜ

Projenin devamında ilk grup olarak belirlenen 63 çalışana “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” kapsamında işyeri hekimi ve sağlık çalışanı tarafından sigarayı bırakma süreci hakkında detaylı bilgilendirme ve farkındalık eğitimi düzenlendi.

Eğitime katılan 63 işçiden 52’si gönüllü olarak “Sigarayı Bırakma Programına” katıldı.

Proje kapsamında çalışanlara sağlık çalışanı desteği verilmeye devam ediliyor; Gerekli görülen işçilere tıbbi ve psikolojik destek sağlanacak. Ayrıca “9 Şubat Dünya Tütüne Hayır Günü”nde başlayan ve “31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü”nde tamamlanacak proje sonunda sağlık muayenesi ile işçinin durumu yeniden değerlendirilecek.

Proje, “Konya Model Belediyecilik” anlayışıyla tüm belediye çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletilerek sürdürülecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kadikoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu