Haber

Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray, Bandırmaspor’u ağırladı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında Galatasaray, 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor’u evinde konuk etti. Rams Park’ta saat 20.45’te oynanan karşılaşmada hakem Muhammet Ali Metoğlu düdük çaldı. Muhammet Ali Metoğlu’nun yardımcılıklarını ise Mehmet Salih Mazlum ve Murat Ergin Gözütok yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Samsunspor karşılaşmasının ilk 11’ine kıyasla Bandırmaspor maçında 8 değişiklik yaptı. Samsunspor maçında forma giyen Okan Buruk; Bandırmaspor mücadelesinde Muslera’nın yerine Kaan Ayhan, Nelsson, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Kerem Aktürlkoğlu ve Icardi; Günay Güvenç, Kazımcan Karataş, Ndombele, Eyüp Aydın, Tete, Halil Dervişoğlu, Zaha ve Vinicius’a görevler verdi.

Mücadelede golü Günay Güvenç’e emanet eden Okan Buruk, savunma dörtlüsünü oluşturdu; Barış Alper Yılmaz, Sanchez, Berkan Kutlu ve Kazımcan Karataş tarafından oluşturuldu. Orta sahaya Ndombele ve Eyüp Aydın’ı görevlendiren Buruk, hücum hattının sağ kanadında Tete’yi, ortaya Halil Dervişoğlu’nu, sol kanatta da Zaha’yı görevlendirdi. Tecrübeli teknik adam, yeni transfer Vinicius’a ileri düzeyde bir görev verdi.

Galatasaray’ın Bandırmaspor’a karşı oynadığı 11 puan şöyle:

“Günay Güvenç, Barış Alper Yılmaz, Sanchez, Berkan Kutlu, Kazımcan Karataş, Ndombele, Eyüp Aydın, Tete, Halil Dervişoğlu, Zaha, Vinicius.”

SARI KIRMIZILARDA 4 EKSİK

Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor karşısında 4 oyuncusundan yoksun kaldı. Sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakcı ve Hakim Ziyech, ameliyatının ardından tedavisi devam eden Sergio Oliveira ve Afrika Uluslar Kupası’nda Fildişi Sahili’nde forma giyen Serge Aurier, Bandırmaspor karşılaşmasında forma giyemeyen oyuncular oldu.

YENİ TRANSFER CARLOS VINICIUS 11’DE

Galatasaray’ın ara transfer döneminde İngiltere Premier Lig ekiplerinden Fulham’dan sezon sonuna kadar kiraladığı Brezilyalı santrfor Carlos Vinicius, sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Türkiye Kupası son 16’sında Bandırmaspor’un çabasıyla ilk kez modül formasını giyen 28 yaşındaki Brezilyalı, Galatasaray taraftarı önünde ilk 11’de yer aldı.

BERKAN KUTLU DURDURUCUDA

Sezon başında fazla forma şansı bulamadığı için Cenova’ya kiralanan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, sezon ortasında teknik direktör Okan Buruk’un kararıyla takıma geri çağrıldı. Bandırmaspor karşılaşmasında defans pozisyonunda oynadı. Bu sezon hem orta sahada hem de sol bek forma giyen milli oyuncu, kariyerinde ilk kez stoperde forma giydi.

HÜSEYİN EROĞLU’NDAN 4 DEĞİŞİKLİK

Bandırmaspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 1. Lig’in 21. haftasında oynanan Sakaryaspor maçının 11’ine kıyasla Galatasaray karşısında 4 değişiklik yaptı. Sakaryaspor müsabakasında oynayan; Galatasaray maçında Mücahit Albayrak’ın yerine Emirhan Aydoğan, Soukou ve Marc Jozefzoon; Mexer, Emre Batuhan Adıgüzel, Mehmet Özcan ve Doğan Can Davas’ı sahaya çıkardı.

6 ŞUBAT DEPREMİ UNUTULMADI

Galatasaray ile Bandırmaspor arasında oynanan Türkiye Kupası son 16 müsabakasında sarı-kırmızılı ekip, “6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız” yazılı tişörtlerle maç öncesi ısınma antrenmanına çıktı. Maç öncesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilde yıkıcı etkisi olan depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve her iki takımın oyuncuları da sahaya geldi. “6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız” pankartı ile sahaya çıktı.

haber-sehitkamil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu