Haber

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında ölenlerin sayısı 25 bini aştı

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan Gazze’de yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında 178 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 293 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıların yol açtığı yıkım nedeniyle çok sayıda kişinin hâlâ enkaz altında kaldığı, sivil savunma ve acil sağlık ekiplerinin bu kişilere ulaşmakta zorluk çektiği belirtildi.

Bakanlık, İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısının 25 bin 105’e, yaralı sayısının ise 62 bin 681’e yükseldiğini bildirdi.

İsrail ordusu Gazze’deki çatışmalarda bir askerin daha öldürüldüğünü duyurdu

Hamas’a yönelik kara operasyonunun başlamasından bu yana Gazze Şeridi’nde radikal Filistin hareketi Hamas ile yaşanan çatışmalarda öldürülen İsrail Savunma Kuvvetleri askerlerinin sayısı 195’e yükseldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda bir askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, 19 Ocak’ta Gazze Şeridi’nin güneyinde çıkan çatışmalarda Uriel Aviad Silverman’ın (23) öldürüldüğü belirtildi.

Gazze Şeridi’ne yönelik baskınların başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 195’i toprak işgali sürecinde olmak üzere 531’e yükseldi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 10 bin 800’ü çocuk, 7 bin 250’si kadın olmak üzere 24 bin 927 Filistinli öldürüldü, 62 bin 388 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu