Haber

KKTC Cumhurbaşkanı İsias Otel Enkazını Ziyaret Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Esin Tatar, İsias Oteli enkazında gazetecilere yaptığı açıklamada, “6 Şubat depremi Kıbrıs Türkleri için büyük bir acıdır.”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, deprem bölgesi Adıyaman’a gelerek, KKTC’li voleybolcuların hayatını kaybettiği İsias Oteli enkazını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önce Adıyaman Valiliği’ni ziyaret etti, ardından 35’i KKTC’li voleybolcu, teknik personel ve velilerin de bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği otel enkazına gitti.

Enkazda gazetecilere açıklama yapan Ersin Tatar, “İsias Oteli tüm milletimizin yüreğini parçaladı. Canlar yandı. Bu acıyı hâlâ yüreğimizde taşıyor. Elbette bu acıyı da yaşayacağız. yaşadığımız sürece, yaşadığımız sürece. Kıbrıs’ta çok acılar yaşadık. Yunan yönetimine karşı büyük savaşlar yaşadık.” Büyük olaylar yaşadık, soykırımlar yaşadık, nice katliamlar yaşadık. Bunca acıyla buralara kadar geldik. 6 Şubat depremi Kıbrıs Türkleri için yine acı oldu. Bu kadar çok çocuğu böyle bir binanın altında kaybetmek. Bunu kabul etmek kolay değil. Bu acı acı vericidir. Hep var olacak, bu acı hep böyle yüreğimizi parçalayacak ve geleceğe taşıyacak. Herkese bir kez daha sabır diliyorum. Ailelerin feryadı büyük, acısı büyük. Dolayısıyla buradan şunu söyleyebilirim. Burada her hayat bir hayattır. Bu nedenle canlar da gitti. Bu nedenle adaletin tescili Adaletin tecelli edebilmesi için elbette her olayın kendi şartlarına göre değerlendirilmesi gerekmektedir. “Adaletin yerini bulması için gerekli değerlendirmenin mutlaka yapılacağını ve bu konuda Kıbrıs’tan bağımsız Türk yargısına güvendiğimizi bir kez daha belirtmek isterim.” – ADIYAMAN

haberelmali.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu