Sağlık

Adeta Bir Terapi Seansı Yaşayacağınız, A’dan Z’ye Her Hizmetiyle Ankara’nın En İyi ve Steril Hamamları

Tarihi, Antik Romalılar’a kadar uzanan ve Avrupalılar tarafından ‘Türk Banyosu’ olarak bilinen hamam kültürü Türkler için oldukça önemli ve yaygındır. Siz de hayatınızda en az bir kere hamama gitmişsinizdir ve orada geçirilen zamanın ayrı bir keyif verdiğini ve insana ekstra bir rahatlık yaşattığını bilirsiniz. Buhar banyosundan, spasına, soğuk ve sıcak su havuzlarına kadar aradığınız her kriterin bulunduğu en önemlisi de hijyen unsuruna çokça dikkat eden, Ankara’nın en uygun hamamlarını sizler için derledik. Gelin birlikte inceleyelim ve hizmetleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri öğrenelim.

1. Tarihi Şengül Hamamı

İnşası 15. yüzyılın ikinci yarısına dayanan Tarihi Şengül Hamamı, Ankara için değerli tarihi yapılar ortasında olmakla birlikte Ankara’daki birçok kişinin beğenilen hamamıdır. Bir hamamın olmazsa olmazlarından hijyen ve paklık açısından epeyce dikkatli olan işletmede kese, köpük masajı, saç masajı üzere hizmetler verilmekle birlikte asıl olarak kahve masajının sevdalısı çok. Tıpkı vakitte olağan masajınız için de aromatik yağlar tercih ederek ekstra rahatlığa ulaşabilirsiniz. 

Giriş fiyatı 90 TL olup, bayanlar için 06:00 ve 20:00 saatleri ortasında hizmet veren hamamdan cuma günleri 22:00’a kadar yararlanabilirsiniz. Erkekler için ayrılan kısım ise 05:00 ve 00:00 saatleri ortasında hizmete devam ediyor. 

Adres: Hacı Bayram Mah. Denizciler Cad, Acıçeşme Sk. No: 3, 06030 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Şengül hamamında her şey çok hoştu kese masaj standart ölçülerde keyifliydi. 3 yıldır tertipli gidiyorum lakin son gidişimde meydancı Yılmaz beyin güler yüzü hizmeti ve hamam sonrası masajlarından çok şad kaldım. Kendisi keseye geçecekmiş şiddetle öneriyorum.

2. Yenişehir Hamamı

Erkekler ve bayanlar kısmı başka olarak hizmet veren Yenişehir Hamamı da sterilliğe en çok dikkat edenlerden. Müşterilerine yüzme havuzu, kuru ve buharlı sauna, köpüklü masaj, kese ve spor salonu hizmeti sunan işletme sakinleşmek ve dinginleşmek için kendinize ayırdığınız vaktinizi en yeterli halde değerlendireceğiniz yerlerden olacak. 

Erkek ve bayan kısımları ayırt edilmeksizin 07:00 ve 23:00 saatleri ortasında çalışan Yenişehir Hamamı’na gitmek için rezervasyon yaptırmanıza gerek yok.

Adres: Kızılay, Sümer-1 Sk. No:16, 06430 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ankara Yenişehir Hamamı kapanış saati 20:00 dikkat edin. Girişte peştamal veriliyor. Küçük bir soğuk su havuzu var. Geniş bir hamam, sauna, buhar odası var. Nezih ve turistik bir hamam.

3. Tarihi Karacabey Hamamı

Ankara’nın tarihi açıdan önemli bir diğer hamamı olan Tarihi Karacabey Hamamı, 1427’de inşa edilmiştir ve bununla birlikte Ankara’nın meşhur semti Hamamönü’nün de isim babasıdır. Sauna, kese ve masaj hizmetlerinin yanı sıra bir hamamın olmazsa olmazlarından vitamin bar hizmeti de vermektedir. Tecrübeli çalışanları sayesinde masaj sonrasında hiçbir ağrınız kalmayacağına ve tüm geriliminizi atacağınıza emin olabilirsiniz. Tarihi Karacabey Hamamı’nın en hoş yanı ise 24 saat açık olması diyebiliriz.

Adres: Sakarya, Talatpaşa Blv No:101, 06230 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tarihi Karacabey hamamı bayan ve erkek kısımlarıyla hizmet veren bir hamam. Bayan hamamı kısmı çok hoş pak bir hamam çalışanlar konusunda tecrübeli kaliteli hizmet alıyorsunuz hamam sevenler için Ankara’da gidebileceğiniz en ferah ve hoş hamam.

4. Hammam Ankara

Klasik Osmanlı hamamı konseptine sahip olsa da daha çağdaş bir dizaynı olan Hammam Ankara’nın gerek Maltepe gerekse de Ostim şubesi olsun, hizmet kalitesini koruyan ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan işletmelerden. Türk hamamı, tuz odası, sauna, Fin hamamı, jakuzi, macera duş, kese, köpük ve birçok masaj seçenekleriyle bir hamamda aradığınız tüm kriterler burada mevcut. Bunların yanı sıra Ostim şubelerinde yüzme havuzu da bulunmakta. 

Kadın ve erkek kısımları birlikte olarak 10:00 ve 23:00 saatleri ortasında hizmet veren işletmeye gitmeden evvel rezervasyon yaptırmanızda yarar var.

Adres: Maltepe, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:131/A, 06570 Çankaya/Ankara

No: 8-9 OFİM İş Merkezi, 100. Yıl Blv No:99, 06374, 06560 Ostim Osb/Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gayet pak titiz nezih bir yer. Ben mutlu kaldım. Girişte sizi güler yüz karşılıyor. Randevu almadan gitmeyin. Bu vakte kadar çok hamama gittim fakat en pakı burasıydı. Buhar odası, sauna, hamam, kese, masaj, köpük masajı, yüz maskesi içecekler mükemmel. Havlular pak ve hoş kokulu.

5. Eryaman Hamamı

Hijyeniyle ön plana çıkan bir öteki teklifimiz ise Eryaman Hamamı. Bayan ve erkek kısımları farklı olan hamam da kese ve köpüklü masaj sonrası kuş üzere olacaksınız. Kese ve köpüklü masajın yanı sıra saunası, buhar odası ve yüzme havuzu da bulunan işletme, güler yüzlü karşılamadan, ilgili ve bilgili çalışanlarına kadar her hususta epey ihtimamlı. 

2022 yılı için giriş fiyatı 150 TL, kese ve köpük masajı 60 TL olarak belirlenmekle birlikte hamam 24 saat hizmet vermeye devam ediyor.

Adres: Altay, Söğüt Cd. No:12, 06874 Etimesgut/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Çok çok mutlu kaldığımız bir hamam tecrübesi oldu bizim için pandemi sonrası. Girişte sizi güler yüzlü bir işçi karşılıyor çok ilgililer peştemal verip dolaplarınızı gösteriyorlar çabucak girdiğimizde çok pak geniş ferah bir ortamla karşılaştık çabucak 1 saat havuzda yüzdük biz sabah erken saatlerde gittik kimse yoktu ferah bir ortam.

6. Derinsu Hamamı

Bir hamama gideyim A’dan Z’ye yenilenip çıkayım diyenlere hoş bir teklif ile geldik. Bayan ve erkek kısımları farklı olarak hizmet veren tesiste küçük bar, kuru ve buharlı sauna, yüzme havuzu, kese ve köpük masajı üzere olması gereken hizmetlere ek olarak manikür, pedikür, sir, saç boyama üzere hoşluk hizmetleri verilen farklı bir kısım de bulunmakta. Gittiğiniz andan itibaren yeniliğe ve gerek fizikî gerek ruhsal rahatlamaya hazır olun.

Çalışma saatlerine gelecek olursak, bayanlar kısmı 08:00 ve 20:00 saatleri ortasında, erkekler kısmı ise 08:00 ve 00:00 saatleri ortasında hizmete devam ediyor. 2022 yılı için de giriş fiyatları 65 TL olarak belirlenmiştir.

Adres: Yeşilevler, 912. Cd. 28/1, 06190 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İlk sefer bugün ailecek gittik çok şad kaldık, hamam sauna havuz hepsi de tertemizdi .İdarecilerin güler yüzlü tavrı bilhassa işçiden saadet hanımın samimi ilgilenmesi ve hizmetleri bizleri mutlu etti. Tekrar geleceğiz. Tavsiye ederiz.

7. Lüx Doğukent Hamamı

Hamamlar ortasında şimdi yeni olan ve yeni oluşunun getirisiyle çağdaş ve göz alıcı bir dizayna sahip olan Lüx Doğukent Hamamı, çocuklu ailelerin bayılacağı çeşitten zira içerisinde çocukların eğlenebilmesi için üç kaydıraklı yüzme havuzu bulunuyor. Aroma masajı, köpük masajı, kese, tuz odası, buharlı ve kuru sauna, Fin ve Türk hamamı, jakuzi ve son olarak hoşluk merkezlerinde verdikleri birçok hizmetle Lüx Doğukent Hamamı favoriniz olacak.

Kadın ve erkek kısımları başka olarak 07:00 ve 00:00 saatleri ortasında müşterilerini ağırlayan işletmenin giriş fiyatları ise 7-12 yaş aralığı için 100 TL, 13 yaş üstü içinse 130 TL’dir. 

Adres: Akşemsettin, Doğukent Cd. No:102, 06480 Mamak/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Salı akşamı 17.30 suları için yazıyorum. Çok pak ve hijyenik bir ortam, kalabalık değildi. Yüzme havuzu bir hamama nazaran epeyce büyük ve üç kaydıraklı. Saunalar pak ve bakımlı. Bar kısmı başarılı. Hamamların vazgeçilmezi soda+limon+ayran. 01.30’a kadar açık. Denemelisiniz.

8. Şentepe Hamamı

Şimdiki teklifimiz ise sadece erkek müşterilerine hizmet veren Şentepe Hamamı. Hamam kültürü bayanlar için de ne kadar yaygın olsa da erkekler ortasında adeta bir ritüel haline gelen ve arkadaşlarla keyifli vakit geçirmek için tercih edilen aktivitelerden. Yüzme havuzu, saunası ve soda-ayranın keyfini doya sıya yaşayacağınız vitamin var hizmetleriyle Şentepe Hamamı’na bir şans verin deriz.

Haftanın günlerini ayırt etmeksizin her gün 08:00 ve 00:00 saatleri içerisinde açık olan Şentepe Hamamı’nın şimdiki fiyatları ise giriş için 80 TL ve kese-masaj içinse 55 TL’dir.

Adres: Barıştepe, 734/2. Sk. No:12, 06210 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaşımla bir arada gittik. Mutlaka tavsiye ederim civardaki en âlâ hamamlardan biri. Çalışanları da Güler yüzlü ve ilgili. Tek düşüncesi bulunduğu bölgeden dolayı yabancı asıllı müşterileri fazlalaşıyor muhakkak bir saat sonrası.

9. Gazi Saray Hamamı

İşinin ehli olan çalışma takımıyla Gazi Saray Hamamı’nı tercih ederseniz pişman olmayacaksınız diyebiliriz. Bir gidenin müdavimi haline geldiği hamamın erkek ve bayan olarak kısımları ayrılmakta ve gitmeden rezervasyon yaptırmak gerekmektedir. Masaj çeşitlerinin yanı sıra, kuru ve buhar saunası, yüzme havuzu, rahatlatıcı kesesi, manikür-pedikür, sir üzere hoşluk hizmetleri de bulunmaktadır. Çalışma saatleri ise 07:00 ve 23:00 ortasıdır.

Adres: Hüseyingazi, Başpınar Mah. Orhan Kemal Cad. No:75 Yeniyol, 06360 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İlk kere gittim girişteki Rukiye hanım çok güler yüzlü sıcak kanlı işini hakkıyla yapan insanlardı, bir de masaj yapan Seher hanım kusursuz yapıyor Annem bile bu kadar hoş yıkamadı beni.

10. Dışkapı Meydan Hamamı

Hamam denince akla gelen birinci semt olan Ulus’ta yer alan Dışkapı Meydan Hamamı, Ankaralı birçok kişinin uğrak noktalarından. Sırf erkek müşterileri ağırlayan ve Sauna, buhar odası, kese, masaj, köpüklü masaj gibi hizmetler veren hamam, daha evvel gitmediyseniz kesinlikle talih vermeniz gereken yerlerden. 

Fiyatlara gelecek olursak 2022 yılı prestijiyle giriş fiyatı 80 TL ve kese fiyatı 40 TL  olarak belirlenmiştir. 

Adres: Ziraat, Altındağ Cd. No:2, 06110 Altındağ/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Harita üzerinden biraz araştırdım hangi hamam daha uygun diye yorumları referans alıp buraya geldim ve uygun ki gelmişim. Güler yüz, tatlı lisan, hizmet ve fiyattan şad kaldım. Tokatlı Işık abi artık öz abim üzeredir. Son olarak da içtiğim portakal suyu da pek hoştu. Gelmenizi tavsiye ederim.

11. Batıkent Termal Hamam

Şehrin merkezinde neredeyse bir termal otel hizmeti veren Batıkent Termal Hamamı, buhar odası, termal havuz, jakuzi, sauna, kese odaları, kahve peelingi ve köpük masajı üzere hizmetleriyle ve bunların yanı sıra paklığa gösterdikleri ihtimamla müşterilerinin favori yerlerinden. Bayan ve erkek kısımları farklı olan işletme de soğuk su havuzu da bulunmakta.

Yetişkinler için 140 TL, çocuklar içinse 100 TL’ye hizmet veren hamamda hoş vakit geçirebilmenizi destekleyecek vitamin bar da var. Bayanlar için 08:00-22:00 saatlerinde erkekler içinse 08:00-00:00 saatlerinde hizmet vermekte.

Adres: Yeni Batı, Erciyes Cd. NO:40, 06370 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Tesis ailecek gidebileceğiniz 10 numara bir hamam dersek yanlış olmaz. Park çabucak kapı önünde çıkınca bence çok kıymetli. İşçi çok saygılı ve kibarlar Havlular yeni ve tertemiz. Mutlu kalacağınız bir tesis aldıkları parayı hak ediyorlar.

12. Şen Hamamı

Şehrin merkezinde yer alan tekliflere bir orta verip Gölbaşı tarafında olanların gönül rahatlığıyla gidebileceği ve çok şad kalacağı Şen Hamamı’ndan bahsedelim. Ortalama olarak hamamlarda 2-3 saat vakit geçirildiği için insan doğal olarak hijyenik yerlerde olmak istiyor ve Şen Hamamı paklık ögesine en değer gösterenlerden.

Kese, köpük masajı ve sauna hizmeti sunan hamam bayanlar için 09:00 ve 19:00 saatleri ortasında, erkekler için de 08:00 ve 00:30 saatleri ortasında hizmet veriyor. 

Adres: Bahçelievler, 273. Sk. No:4, 06830 Gölbaşı/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Hamam pak ve hoş, çok büyük değil fakat katiyen tavsiye ederim. Çalışanlar samimi ve hizmette çok yeterliler. İşletmeci Fatih Bey’e teşekkür ederiz. Kese sabun ve masaj tek geçerim, çok yeterlisin Muammer abi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu